AK Parti Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği ve millet mekteplerinin açıldığı gün olan 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle mesaj yayımladı.

Milletvekili Uysal mesajında; “Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın, sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir.

Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bilhassa bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar. Zira, bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletiz.

Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin çabalarının,emeklerinin çok önemli payı olacaktır.

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi nitelikli insanlar olarak yetiştirmek görevini büyük fedakârlıklarla yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor,Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, görevi başında ve emekli olmuş tüm öğretmenlerimize de sağlık, mutluluk ve başarılar temenni ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi