Tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir saldırıya direniştir, zor zamanda kenetlenmenin adıdır ve bir milletin ruhudur Kurtuluş Savaşı.

Birinci Dünya Savaşı sonrası kuzeyinden güneyinden, doğusundan batısından çevrelenmiş Türk milleti, varlığına kasdeden sömürge zihniyetine tarihte eşine ve benzerine az rastlanır bir karşı duruşla vatanını, dinini, değerlerini, geleceğini ve bağımsızlığını korumuş, kollamış ve sahip çıkmıştır. Türkün harmanladığı Anadolu coğrafyasını masada bölüşenlere milletimiz düşman nereden gelirse gelsin vatan toprağını dar ederek Ağustos ayında zaferlerine bir yenisini daha eklemiştir.

Gazi Mustafa Kemal önderliğinde vücut bulan Kuvâ-yî Mîllîye ruhu ve Mîsakı Milli hüviyeti, iman dolu göğsünü siper ederek düşmana geçit vermemiştir. Bu mübarek ruh dün olduğu gibi bugün de hala tüm canlılığı ile ayaktadır ve fırsat kollayanlara gerektiğinde cevabı hiç çekinmeden vermektedir. Bunun en yakın timsali 15 Temmuz gecesidir. Aziz milletimiz 40 yıllık planı bozmuş ve piyonlarına ağır bir tokat vurmuştur. Değerli hemşerilerim millet olarak bu aziz toprakları nasıl kazandığımızı ve nasıl koruduğumuzu aklımızdan hiç bir zaman çıkarmamalıyız. Değerlerimize, inançlarımıza her daim sahip çıkmalı ve uyanık olmalıyız.

Bu vesileyle Kurtuluş Savaşın’da kahramanca mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi