AK Parti Karabük İl Teşkilatı, Ayasofya’nın yeniden cami olarak kullanılmasının yolunu açan Danıştay kararının ardından, parti binası önünde düzenlediği etkinlikte vatandaşlara lokma dağıttı.

Düzenlene etkinliğe AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte basın açıklaması gerçekleştiren AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılmasından dolayı yaşanan sevinci vatandaşlarla birlikte yaşamak amacıyla tatlı dağıtımı etkinliğini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “ Danıştay 10. Dairesinin almış olduğu karar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Ayasofya’nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına verdiği onay,  milletimizin duygu ve taleplerinin ve yaklaşık olarak 100 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüşmesi demektir.

Nesilden nesille aktarılan Ayasofya Camii hayalinin gerçekleşmesine şahitlik ediyoruz. Bizlere bugünleri gösteren ve bu mutluluğu yaşatan Âlemlerin Rabbine hamd olsun, şükürler olsun.” İfadelerine yer verdi.

Türkiye'nin son 4 yılda aldığı kararlar bakımından artık kendi kararlarını verebilen bir ülke olduğunu gösterdiğini söyleyen AK Parti Milletvekili Güneş, “Ayasofya ibadete açıldı. Hüviyetinde cami olan Ayasofya'nın asli hüviyetine kavuşturulduğu gün 10 Temmuz'dur. Onun için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. 24 Temmuz’da da inşallah Cuma Namazı ile birlikte ibadete başlanacaktır.

Milli menfaatimiz, ihtiyacımız neyi gerektiriyorsa, o konuda kararların alındığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10 Temmuz da Danıştay’ın verdiği karardan sonra müzelikten camiye çevrilmesi ile ilgili yazıyı Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönderilmesi ile asli hüviyetine döndürülmüş oldu. Bu halkımızda, İslam aleminde büyük memnuniyet meydana getirmiştir. Bu akşam da Karabük'te sizlerle bu sevinci paylaşıyoruz. İstanbul Fatihi, Fatih Sultan Mehmet Han'ın kabrinden doğru bu karara büyük memnuniyet duyduğunu hissediyoruz.” dedi.

SAFRANBOLU


AK Parti Safranbolu İlçe Teşkilatı, Ayasofya’nın yeniden cami olarak kullanılmasının yolunu açan Danıştay kararının ardından, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında düzenlediği etkinlikte vatandaşlara lokma dağıttı. Düzenlenen etkinliğe AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılmasından dolayı yaşanan sevinci vatandaşlarla birlikte yaşamak amacıyla tatlı dağıtımı etkinliğini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, “Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetindeki Ayasofya Cami, 86 yıl sonra bir kez daha bu topluluğun hizmetine sunulmuştur. Bu durum yıllardır ülkemizdeki her ferdin uzun süredir büyük bir heyecan ve hasretle beklediği bir karardır.

Bizler burada bu kararın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet'in emaneti ve tüm İslam aleminin en önemli sembol değerlerinden biridir. Bu sebeple verdiği adil karar ile Danıştay'a ve bu kararın ardından gereğini bekletmeden yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.