AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'yi adeta eleştiri bombardımanına tuttu.

CHP'li Belediye Başkanı Köse, koltuğuna oturalı 2 ay olmuş ve yaptığı icraatlar ile aldığı kararlar bir hayli tartışmalara yol açmasına rağmen, Safranbolu'nun yerel yönetiminde ana muhalefet partisi konumunda olan AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı bu zamana kadar susmuştu ve Başkan Köse son olarak yol kenarında ücretli otopark uygulaması ile kardeşini özel kalem müdürü yapmasına ağır eleştiriler getirdi.

AK Parti İlçe Başkanı Sarı açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi;

"Safranbolu Belediye Meclisi 24.05.2019 Cuma günü, Safranbolu Nikah Dairesinde, Olağanüstü toplantıya çağrılmış, bu olağanüstü toplantıda İlçe genelinde yol kenarlarındaki ücretli otopark uygulaması görüşülmüştür. Toplantıda oy çokluğuyla ücretli otopark uygulamasına geçilmesine karar verilmiştir. AK Parti Belediye Meclis üyelerinin tamamı ücretli otoparka RET oyu kullanmış, MHP Meclis üyeleri ise çekimser oy kullanmıştır. Ancak CHP ve İyi Partili Meclis üyelerinin verdiği oylarla artık Safranbolu’da yol kenarlarından park ücreti alınacaktır.

Bilindiği üzere Belediye Meclisleri her ayın ilk haftası olağan şekilde toplanır. Sayın CHP’li Belediye Başkanının, Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmasındaki amacının Safranbolu’ya ve Safranbolulu hemşerilerimize yüklü miktarda otopark ücreti ödetmek olduğunu öğrendik.

Halbuki Türkiye’nin muhtelif yerlerinde Belediyelerin ücretli otopark uygulamalarına karşı vatandaşlar veya tüketici dernekleri tarafından yargı yoluna gidilmiş, neticede Yerel İdare Mahkemeleri ile TC. Danıştay 8. Dairesi ücretli otopark uygulamalarını iptal etmiştir.

Sayın Belediye Başkanı, trafik problemini çözmek için yol kenarlarını ücretli hale getirmek yerine daha kalıcı çözümler bulmalıdır. Sayın Belediye Başkanı 31 Mart Yerel Seçimlerinden evvel, Flamingo Yolunun altına, Misak-ı Milli Meydanı karşısındaki tuvaletlerin altına ve Barış Manço parkının altına olmak üzere 3 adet kapalı otopark yapmayı vaat etmişti. Vadeliden projelerinin hangi tarihte başlayacağını dahi vatandaşa açıklayamazken, yol kenarındaki otoparkları ücretli hale getirmek Safranbolu Belediye Başkanının seçildikten sonraki en önemli icraatı olmuştur!

Bu otopark uygulaması Kıranköy çevresindeki yollardan başlayıp Kaymakamlık binası sınırlarına kadar devam edecektir. Ayrıca uygulanacak fiyatlar da çok yüksektir. 30 dakika aracını bırakan bir kişi 5,00 TL; 2 saat aracını parkeden bir kişi 7,50 TL; 3 saat bırakacak olursa 10,00 TL’yi gözden çıkaracaktır. Her sokağı ve caddeyi Kıranköy meydanı civarı  gibi düşünmemek gerekir. Kafeler bölgesi diye tabir ettiğimiz 100 dükkanlar bölgesi, Sadri Artunç caddesinin üst kısımlarında 2 – 3 saat için 10,00 TL otopark ücreti ödemek insanların bam teline dokunacaktır.

İşte bu tam da bu nedenlerle AK Parti meclis üyeleri ücretli otoparka; hukuki altyapısı bulunmadığı için, halkımızın sırtına yeni yük binmemesi için RET oyu vermiştir. Safranbolu Belediyesinin tüm seçim vaatleri tarafımızca takip edilmektedir.

Son olarak basında yer alan haberlerden Sayın Belediye Başkanının kardeşini Özel Kalem Müdürü olarak işe başlattığını öğrendik. Daha öncesinde Fen İşleri Müdürünü, İmar Müdürünü, Temizlik İşleri Müdürünü değiştiren Belediye Başkanı için kendi ekibini / kadrosunu kurduğunu düşündük, ancak son olarak öz kardeşini işe başlatması bizde şaşkınlık yarattı. Zira Safranbolu Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin 17 Nisan 2019 tarihinde yaptıkları yemin metninde; “Ben Safranbolu halkının iradesi ile seçilecek Belediye Başkanı olarak; Birinci derece akrabalarımı da mal varlığı bildirimlerimin yıllık olarak ilan edilmesini sağlayacağıma, Safranbolu Belediye yönetimi ve çalışanlarının işe alım ve terfi sürelerini liyakat ilkesi doğrultusunda sağlayacağıma…” şeklinde taahhüt ve yeminleri  varken Sayın Belediye Başkanının erkek kardeşini Özel Kalem Müdürü olarak işe alınmasının neresinde liyakat  vardır? Bu durumu Safranbolu halkının takdirlerine sunuyorum."

 

Editör: Haber Merkezi