AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı yaptığı bir açıklamada, CHP-İYİ Parti ittifakının HDP ve PKK ile ittifak içinde olduğunu söyledi ve Safranbolulu seçmenleri uyardı.

İlçe Başkanı Sarı "Türkiye’de ki yerel seçimler gündem olarak genel seçim havasına bürünmüş durumda. Bu seçimlerde 24 Haziran seçimindeki ittifak durumu söz konusu. Bu ittifakın CHP- İYİ Parti kanadı ile her ne kadar HDP ile Saadet Partisi ittifak içerisinde olmadığını iddia etse de görünen köy kılavuz istemez. HDP’nin kendisi, şu anda CHP adaylarını destekliyor. Bu konuda Şişli’de CHP belediye başkan adayını destek için giden HDP sözcüsü ‘Kürdistan tarafında kayyumdan belediyeleri alacağız, Türkiye tarafında da AK Parti-MHP koalisyonunun karşısında kim varsa destekleyeceğiz.’ Diye açıklamalar yapmakta hiçbir behis görmemekte. Bu konuda CHP adayı da orada herkesin önünde kendisine teşekkür edebilmekte ve ‘Beraber iyi salladık.’ Diyebilen CHP-HDP yine aynı rolü üstlenmekte." ifadelerini kullandı.

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı açıklamalarına şöyle devam etti;

"‘Türkiye’de PKK tükürüğüyle sizi boğar.‘ diyenler, sırtını PKK’ya, YPG’ye, PDY’ye yasladık diyenler şu anda CHP ve İyi Parti’nin belediye meclis listelerine aday vermekteler. Dolayısıyla Türkiye’nin bir beka sorunu var derken biz boşuna söylemiyoruz bunları. Her ne kadar CHP, İyi Parti adaylarının HDP’den uzak olduğunu söyleseler de görünen köy kılavuz istemiyor. Bu çerçevede ben CHP ve İyi Partili seçmen kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Sırtını PDY’ye YPG’ye yaslayanlarla, Türkiye’yi tükürüğüyle boğan PKK’nın uzantısı partiyle aynı ittifak içerisinde olmasından dolayı kendilerini uyarmak istiyorum.

Bizim partimiz ise milli bir ittifak, Cumhur İttifakı. Biz beka mı, belediye mi dendiğinde her zaman için beka demişizdir. Vatan mı, makam mı dendiğinde de vatan diyebilecek partiyiz. Dolayısıyla bu çerçevede Türkiye genelinde olduğu gibi Safranbolu’da da HDP’ye oy verenlerin CHP adayını destekleyeceğini düşünüyoruz. Bu noktada ad CHP ve İyi Parti seçmenine milliyetçi, muhafazakar, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, vatansever seçmene de sesleniyoruz. Türkiye’nin bekası, terör, Pensilvanya ve PKK destekli partilerinin kirli ittifakı içerisinde yer almamalarını, 31 Mart’ta bu partilere gereken dersi vermelerini temenni ediyorum."