Ülke genelinde aday adaylığı süreci sona erdi. AK Parti'de 34 aday adayının bulunduğu listeden sırasıyla Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve Tuğba Yeğin aday olarak gösterildi fakat kent genelinde liste ile ilgili tartışmalar artarak devam ediyor. Edinilen son dakika bilgisine göre liste rahatsızlığı sebebiyle AK Parti il ve ilçe başkanları tam kadro Ankara'ya hareket etti.

1. ve 2. sıra adaylarının Ovacık bölgesinden olmasının tepki çektiği ve listenin bölgesel dengeler gözetilerek yapılmadığını dile getiren bazı partililerin istifa dilekçelerini bağlı bulundukları yönetime teslim ettikleri ifade ediliyor.

Edinilen bilgiye göre "Liste rahatsızlığı" sebebiyle AK Parti il ve ilçe başkanları tam kadro Ankara'da Karabük'ün siyaset büyüğü Mehmet Ali Şahin'i ziyaret ederek sorunun çözümü noktasında Genel Merkez nezdinde girişimler yapılmasını isteyecekleri öğrenildi.

Kamuoyuna açıklanan listede değişikliğe gidilmesinin çok zor olduğu bilinirken il ve ilçe yöneticilerinin Ankara'dan nasıl bir sonuçla döneceği ise merak ediliyor.

21 Mayıs'ta siyasi partilerin YSK'ya verdikleri Milletvekili geçici aday listeleri 26 Mayıs'ta, kesin aday listeleri ise 30 Mayıs'ta ilan edilecek.

Editör: Haber Merkezi