AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Saylar, “Bir gecede ihaneti ve zaferi gördüğümüz bu kurtuluş gününün yıl dönümünde darbe girişiminde bulunan hain fetöcüleri ve teröre destek verenleri bir kez daha şiddetle ve nefretle lanetliyoruz” dedi.

15 Temmuz’un, Türk milletinin yeniden dirilişinin adı ve Türk tarihindeki çok önemli dönemeçlerden birisi olduğunu ifade eden İl Başkanı Saylar; “Milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur silahlı darbe teşebbüsü, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir.

O gece ve o geceden sonraki bir ayda ayağa kalkan Türk milleti herkese, dostuna düşmanına nasıl bir millet olduğunu göstermiştir. Bu millet bu dirayeti tarih boyunca göstermiş ve göstermeye de Allah’ın izniyle devam edecektir” diye konuştu.

“Karabük Halkı O gün Birlik ve Beraberlik İçerisinde Olmanın En Güzel Örneğini Gösterdi”

Karabük halkının da hainlerin darbe teşebbüsünde bulunduğu gece de tek yürek olduğu belirten Saylar, sözlerine şöyle devam etti; “O gece teşkilatlarımız ile birlikte parti binamızdan vatandaşlarımıza seslendik. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile meydanlara inerek sabaha kadar Kent Meydanı’nda demokrasi nöbetlerimizin ilk günü olan sabahı bekledik.

Karabük halkı o gün ve sonraki günlerde dirayetini göstererek millet olma birlik ve beraberlik içerisinde olma duygusunun en güzel örneğini göstermiştir. Karabüklü kardeşlerimiz o gece, hainlere fırsat vermeden çoluk çocuk demeden meydanlara inerek; ülkesinin, devletinin, milletinin yanında olduğunu gösterdi. Karabüklü kardeşlerimize de göstermiş oldukları bu özverili davranışları için tekrar teşekkür ederim.”

15 Temmuz 80 milyon vatan evladının kahramanlık destanıdır diyen Saylar; “15 Temmuz gecesi vatanı, milleti için şehit olan bütün kardeşlerimi rahmetle anıyorum. Gazilerimize, hayırlı uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz şehitlerimiz asla ve asla bu millet tarafından unutulmayacak, unutturulmayacak.

Çünkü 15 Temmuz Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesinin adıdır. Dün tarihinde hiçbir millete nasip olmayan büyük bir kahramanlık destanını bu yiğitlerimiz yazdı.

Başkomutanına, hükümetine, bayrağına sahip çıktı. Karşılarında tanklar, toplar, uçaklar vardı, ağır silahlar vardı. Onların nesi vardı, Allah’ı, imanı, inancı vardı ve elinde de ay yıldızlı bayrağı vardı. Onun için onların hatırasını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmak bizim en asli görevimizdir.

15 Temmuz gecesi gördük ki Devletin asıl sahibi millettir, Türkiye’yi kurtaracak yegâne güç de milletin kendisidir. Tekrar tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Son olarak da diyorum ki zalimler için yaşasın cehennem” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi