AK Parti önümüzdeki günlerde yurt genelinde olduğu gibi Karabük’te de il kongresi takvimini açıklayarak, süreci başlatacak. Eylül-Ekim ayından başlaması beklenilen ilçe kongrelerinin ardından 2020’nin Şubat-Mart ayında gerçekleştirilmesi beklenilen Karabük İl Kongresinde “kim il başkan adayı olacak?” sorusu konuşulmaya başlandı.

Kimi çevreler mevcut İl Başkanı Av. İsmail Altınöz ile devam edeceği görüşü taşırken, genel kanı ise değişikliğin olması yönünde yer alıyor.

AK Parti’de kurulduğu günden bu yana geleneksel hale gelen tek adayla il ve ilçe kongrelerine gitmesi yönündeki tarzının değişmeyeceğine kesin gözü ile bakılıyor.

İl Başkanlığı ile ilgili çeşitli isimlerin yavaş yavaş konuşulmaya başlandığı AK Parti kulislerinde, son yıllarda siyasi gerileme yaşandığı yönündeki tartışmalar ağırlıklı bir şekilde yer alıyor.

Tekrar canlanmanın ve etkin bir siyasi gücün yeniden oluşmasında, AK Parti’nin Karabük İl Başkanlığına Sedat Namal’ın seçilmesi gerektiği görüşü tabanda geniş yer buluyor.

AK Parti tabanında ve eski yönetim çevresinde Sedat Namal ismi konuşulurken, görüşüne başvurduğumuz Namal ise “Şu anda hiçbir düşüncem yok. Siyaset hayatımda bu tür görevlerin tabanda ve tavanda ağırlıklı bir şekilde yer bulması halinde gerçekleşmesi gerektiğine inandım. Önemli olan AK Parti tabanının ne istediği ve bu isteğe karşı cevap veren üst yönetimin tasarrufudur. Biz partimizin her platformda hizmetindeyiz. İl Başkanı olmam veya olmamam noktasında hiçbir takıntım yok. Alınacak her türlü kararı da saygı ile karşılarım.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi