AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz bugün parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıya Merkez İlçe Başkanı Osman Uzunoğlu, Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı ve parti yöneticileri de katıldı.

İl Başkanı Altınöz, yarın Karabük’e gelecek olan Sağlık Bakanının ziyareti ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına başladı ve “Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca yarın burada olacak. Türkiye’de 20. Olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin açılışı yapılacak. Oradan da hem partimizi, il başkanlığımızı ziyaret edecek. Oradan da 5 Bin Evlerdeki Toplum Sağlığı Merkezinin acil ünitesinin açılışı yapılacak. Bakanımız sağlıkla ilgili, Karabük’le ilgili bilgilendirilecek. Sağlıkla ilgili kendisine taleplerimizi ileteceğiz. İnşallah bundan sonra da seçime kadar Tarım Orman Bakanımız ve diğer Bakanlarımızı da Karabük’e getireceğiz. Ve Merkezi hükümetten Karabük’le ilgili neler yapılabilir, neler alabiliriz, bunların arayışında olacağız. Daha fazla yatırımın Karabük’e getirilebilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bakanlarımızı Karabük’e getirerek hem ilimizdeki hem de ilçelerimizdeki adaylarımıza da desteklerini belirtip, partimize katkı sunacaklar.” Diye konuştu.

“ADAYLAR KAVGACI TAVIRLARINA SON VERMELİ”

Altınöz seçim gündemindeki bazı polemiklere de değinerek açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Yine gündemde mevcut Belediye Başkanı, bizim İl Belediye Başkan adayımız Burhanettin Uysalı canlı yayında bir program yapmaya davet etti. Bu konu basında da fazlasıyla yer buldu. Dün il dışında olduğum için bu hususla ilgili açıklama yapamamıştım. Bu hususa da bir açıklık getireyim. Canlı yayınlarda karşılıklı düello şeklindeki bu tip programlar ülkemizde 80’lerde ve 90’larda sıklıkla uygulanan bir program. Birinin ak dediğine, birinin kara dediği, bitmeyen kısır tartışmaların yer aldığı ve 90’ların sosyal istikrarsızlığı, verimsizliği ve kavgacılığını yansıtan programlardı. Bizde parti olarak Türkiye’nin her yerinde bu tip programlara izin verilmiyor. O yüzden biz bu tür bir programa sıcak bakmıyoruz ve adayımızı da bu tür bir programa çıkarmayacağız. Basın mensupları stüdyolarını bütün adaylara açıyor. Her aday gitsin projelerini rahatlıkla anlatsın, bizde anlatırız. Siyasetin yeri meydanlardır. Açılışlar ve değişik vesilelerle partilerin düzenlemiş olduğu programlarda kendileri yapacaklarını rahat bir şekilde anlatırlar.

Konuşmalarda gördüğüm, kısır çekişmelerden rahatsız olduğunu belirtiyor. Adayımızın bu konuda genellikle cevap niteliğindeki açıklamalarından dolayı böyle bir şey ortaya çıktı. Eğer mevcut Belediye Başkanı şahsi atışmalar ve ithamlarını yapmazsa bizim adayımıza da bu tip ithamları yaptırmayız, cevap verdirmeyiz karşısında. Karabük küçük bir şehir, bu tip kısır çekişmelerin, tartışmaların canlı yayınlarda yer almasından halkımız da rahatsız. Biz sadece projelerimizi, yapacaklarımızın, geçmişte yaptıklarımızın anlatıldığı bir seçim propagandası şeklinde bu yerel seçimlerin yürütülmesini istiyoruz. Ve şimdiye kadar ki yapmış olduğumuz, izlediğimiz politikalar da bu şekildedir. Sadece cevap hakkını kullanarak şimdiye kadar açıklamalar yapılmıştır. Eğer bundan karşı tarafta rahatsızsa ithamlarda bulunmasın. Şahsi konularla ilgili yaralayıcı, zedeleyici ifadeler kullanmasın, bizim adayımız da kullanmaz. Ben AK Parti İl Başkanı olarak böyle bir şeye müsaade etmem. İnşallah daha seviyeli, daha güzel bir ortamda yerel seçimleri nihayete erdiririz. Bu işi fazla abartmamak lazım. Sonuçta bir seçim bu. Bu seçimde en temel, en küçük birimler, muhtarlıklar olmak üzere, belediye meclisi, il genel meclisi ve bizi yönetecek olan belediye başkanını seçeceğimiz seçim. Nihayetinde halkımız kim daha iyiyse bunu kararını verecek. Bu tip konulardan, bizde halkın içindeyiz,  fazlasıyla rahatsız olduğunu görüyoruz. Karabük küçük bir yer, seçimden sonra birbirimizin yüzüne bakamayacak şeyleri ifade etmememiz lazım. Bu konuda tüm adayların hassas olması lazım. Biz inşallah bundan sonra da bu hassasiyeti göstereceğiz.”

“KARABÜK’DE İTTİFAK YOK”

İl Başkanı Karabük'te ittifak olup olmayacağı konusuna da değinerek "Gündemimizde üç dört gündür, televizyonlarda ulusal televizyonlarda, ittifak ile ilgili yapılan haberler var. Şimdiye kadar genel merkezimizden bize ulaşan en ufak telkin veya soru anlamında ‘Karabük’te ne yapalım?’ anlamında bir soru olmamıştır. Karabük ve ilçelerinde AK Parti kendi adaylarıyla seçime girecektir. Karabük’te ve ilçelerinde ittifak yok. Bu açıklamayı MHP İl Başkanı Sayın Adem Kar’da yapmıştı. Karşı taraf ittifak yapmış olabilir, onların ittifaka ihtiyaçları olabilir. Bizim Karabük’te böyle bir ittifak arayışımız yok, ihtiyacımız da yok. İnşallah biz halkımızla, milletimizle ittifak yapıp yerel seçimlerden başarı ile çıkacağız.

Kesinlikle Cumhur ittifakının ruhunu zedeleyecek en ufak bir şeyin içerisine girmeyeceğiz. Çünkü genel merkezimizin çizdiği bir çizgi var, biz buna uymak zorundayız. Bunu da hassasiyetle uygulayıp elimizden gelen çabayı da göstereceğiz ve yerel seçimlerden Karabük’te başarıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Değişik partilerden mutlaka açıklamalar olabilir, bu siyasetin ve yarışın doğasında var. Kazanacağına inanmayan yarışa girmez. Her seçime aday gösteren parti, en küçüğünden en büyüğüne kadar, kazanacağı inancı ile çalışmak zorundadır. Bunu da doğal buluyoruz, demokrasinin, seçimin, yarışların gereğidir. Bu seçim demokratik bir yarıştır. İnşallah bu demokratik yarıştan da biz başarıyla çıkacağız. AK Parti teşkilatları olarak, biz seçim koordinasyonlarının hem ilde hem ilçelerde yapmış olduğu seçim programları dahilinde belli bir intizam içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bazı ilçelerimizde adaylarımızın geç açıklanmasından dolayı çalışmalara yeni başladık. Orada bazıları erken çalışmaya başlamasından dolayı ümitlenmiş olabilir. Boşuna ümitlenmesinler diyoruz, biz AK Parti olarak bir program dahilinde sona doğru hızımızı da artırarak, tüm gücümüzle asılacağız ve seçimlerden başarıyla çıkacağız. Son birkaç gündür gündemde olan konularla ilgili gerekli mesajlarımızı da halkımıza da ilettik.” diye konuştu.

“BENİM SEVGİLİM KARABÜK”

İl Başkanı Altınöz, 14 Şubat Sevgililer Gününü de hatırlatarak “Benim sevgilim Karabük” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı;

“Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü, bütün gençlerimizin gününü kutluyorum. Benim sevgilim de Karabük. Karabük için yapamayacağım hiçbir şey yok. İnşallah Karabük’te doğduk, Karabük’te büyüyoruz. Karabük’ümüzün daha da büyümesi, gelişmesi için elimden geldiği kadar görevimi yapıyorum. Hangi görevde olursam olayım, Karabük’ün hak ve menfaatine olan ne ise her zaman onun tarafında olacağım."

AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz açıklamalarını bitirdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve bir basın mensubunun “adaylar arasındaki sert tartışmaların sona ermesi için ne yapacaksınız” sorusuna şöyle cevap verdi;

“Genel anlamda zaten hep o şekilde ifade ettik. Biz cevap mahiyeti dışında direkt itham anlamında söze kesinlikle izin vermeyiz. Bundan sonra da, bu durumdan karşı taraf ta rahatsız onu anlıyorum, eğer rahatsızsa gerek sosyal medyadan gerekse basın açıklamasında itham, suçlama, bireysel konuda bir açıklama olmadığı sürece biz projelerimizi, yaptıklarımızı anlatacağız. Ve yapılmış olanlarda eksiklikler varsa onlardan bahsedeceğiz. Siyasetin doğası bu. Zaten mevcut Belediye Başkanımız, başkanımız diyorum çünkü halkımız seçti, on yıldır icraatları ortada. Ve anketlerde de açık ara önde olduğunu söylüyor. 31 Mart akşamı halkımız karar verecek. 2009 seçimlerinde 500 oyla kaybettik. Eğer demokrasiye inanıyorsan bir oyla bile kaybetsen saygı duyarsın. Biz projelerimizi anlatacağız. Bunları bile eleştirirken şahsi şeylerden değil, projenin olabilirliği, bütçesi vb. konulardan tartışılması lazım. İnsanları rencide edecek şeylerden herkesin kaçınması lazım. Genel konuşuyorum. Buna dikkat etmemiz lazım.”

SAFRANBOLU BELEDİYE MECLİS ADAYLARI LİSTESİNDE FETÖ İLE İLİŞKİSİ OLANLAR MI VAR?

Basın mensuplarının soruları arasında Basında yer alan “Safranbolu Belediye Meclis üyeleri arasında FETÖ ile ilişkisi olanların üst sırada yer aldığı iddiaları var” sorusuna İl Başkanı Altınöz’ün cevabı şöyle oldu;

“Genel merkezimizde bir taslak çalışması yapıldı ancak genel merkezimiz bize bile bırakmadan bunların tümünün güvenlik soruşturmalarını bizzat kendisi yaptırıyor. Böyle bir durum varsa bunlar mutlaka genel merkezimiz tarafından çıkarılacaktır. O konuda son söz genel merkezde. Bu konuda bilgim yok, bilgim olsa bizzat kendim de müdahil olurum. O konuyla ilgili genel anlamda ismi geçenlerle ilgili her türlü eleştiriye açığız. Zaten 19’unda bütün partiler listeleri verecek. Öncesinde elinde bu tip bilgi, belge olan, bize ulaştırırsa biz bunu yetkili yerlere bildiririz. Biz bilerek hata yapmayız. Bilmeden böyle bir durum olmuşsa genel merkezin güvenlik soruşturmalarında mutlaka çıkar.”

Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı’da söz konusu iddialar ile ilgili “Belediye Meclis Üye adaylarının listesi yapılırken dikkat etmediniz mi?” sorusuna “Belediye meclis üyeleri açıklanırken veya belirlenirken Belediye Başkan adayımızla birlikte Safranbolu için en ideal olanı, en doğruyu seçmek ve bu konuda çalışma yapmak üzere bir araya geldik. Ve genel merkezimizde, kadın kollarından, gençlik kollarından gelen kişilere de bu sunumları hazırladık. Meslek olarak ta bu işin içinde olduğumuz için buna benzer spekülasyonlar çok çıkıyor. FETÖ bağlantısı ile ilgili dedikodular olabiliyor. Eğer buna ilişkin delil veya bir iz bulunursa genel merkezimiz buna kesinlikle izin vermeyecektir. Ancak isim bazında bir şey söylemek istemiyorum. Bunlara dikkat edilecek. Gözümüzden kaçan bir husus olduğu zaman da geri almayı biliriz. Ancak bizim henüz duyduğumuz gördüğümüz bir şey yok.” Diye konuştu.

BELEDİYE MECLİSİ İLE İL GENEL MECLİSİ LİSTELERİ ULAŞTIRILDI MI ?

"Belediye ve İl Genel Meclis Üye Adaylarının listesi geldi mi?” sorusuna İl Başkanı “Taslak çalışmalarıyla ilgili şu an genel merkezimiz değerlendirme yapıyor. Bu bütün partilerde aynıdır. Çünkü salı günü bütün partiler seçim kurullarına vermek zorunda. Bu partilerin iç işleyişine göre listelerini oluşturacaktır. Seçim bu aşamadan sonra başlar diye düşünüyorum. Burada herkesin yer almak için uğraşması lazım çünkü yerel yönetimler fedakarlık isteyen işlerdir. Şehrin sorunlarını meclislere götürebilecek, cesaretle savunabilecek insanların o listelerde yer alması lazım.” Diye cevapladı.

BAZI ESKİ AK PARTİ YÖNETİCİLERİ MHP LİSTESİNDE YER ALABİLİR

“AK Parti içinde ilçe başkanlığı yapmış, il yönetiminde ve çeşitli görevlerde bulunmuş bazı isimlerin MHP Belediye Meclis Üye listesinde yer alacak diye duyuyoruz, ne diyeceksiniz?” sorusuna Altınöz “Bu konuda benim söyleyecek bir şeyim yok. İnsanların kendi tercihleri. Nerede siyaset yapmak istiyorlarsa orada yer alabilirler. Karabük halkına hangi partide daha çok faydalı olacağını düşünürse insanlar özgür iradeleriyle oralarda yer alabilirler. Saygı duyarız.” Diye cevap verdi.

AK PARTİ’YE TRANSFER VAR MI?

Altınöz “AK Parti olarak başka partilerden transfer yapmamıza gerek yok. Son genel seçimlerdeki aldığımız oy oranı ortada. Biz AK Partililerin ve diğer partililerin rahatlıkla oy verebileceği düzgün, dürüst, bildiğimiz, ayrıca bizim genel merkezimizin belli kriterleri var.  Bunlara da dikkat ederek genel merkezimiz listelere son şeklini verecek. Kimin daha iyi olup olmadığı 31 Mart akşamı ortaya çıkar.” Dedi.