AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal’ın adaylıktan çekilerek, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili ile ittifak yapılacağı şeklinde kamuoyunda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtti.

Son birkaç gündür AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin Karabük ve Bartın’ın da içinde bulunduğu bazı illerde ittifak yapacağı söylentilerine AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz son noktayı koydu.

İl Başkanı Altınöz “Belediye Başkan adayımızla seçime giriyoruz. Adayımızın çekilme gibi bir durumu söz konusu değildir.” Dedi.

AK Parti Genel Merkezinden Burhanettin Uysal’ın adaylıktan alınıp, Karabük’te MHP’nin adayı Rafet Vergili’ye destek verileceği söylentilerinin asla gerçekleri yansıtmadığını belirten AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz “Evet, bizde sizler gibi kamuoyunda böyle gerçek olmayan haberlere ve konuşmalara şahit oluyoruz. Beni de sürekli arayıp soranlar oluyor. Kesinlikle genel merkezimizin adayımızı çekecek diye bir konu olmadı, olacağını da zannetmiyorum. En son Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte idik. Özellikle Genel Başkanımız Belediye Başkan Adayımız Sayın Burhanettin Uysal’ın adaylığını açıkladığı zamanda söylediği gibi “Karabük Belediye Başkanlığını istiyorum” diye bizzat bizlere tekrar söyledi. Kaldı ki Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Karabük merkez ile birlikte tüm ilçelerin belediye başkanlıklarını kazanacaksınız şeklide talimat verdi. Bizlerde şahsına bu sözü verdik. Çalışma programımızı belirledik. Yavaş yavaş sahaya ineceğiz. Bir kez daha tekrarlıyorum, adayımız Burhanettin Uysal ile 31 Mart yerel seçimlerine girerek, belediye başkanlığını kazanacağız” dedi.