KARDEMİR A.Ş’nin Karabük dışından alımlar ile ilgili AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden sorumlu Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Hakan Eren’den enteresan bir şahsi açıklama geldi.

Eren, sosyal medyasından yaptığı açıklamada adeta isyan etti ve aynen şu açıklamalara yer verdi;

"Yaklaşık 3-5 gündür Karabük gündeminde olan KARDEMİR A.Ş’nin 150’ye yakın Karabük’te yaşamayan ve Karabük dışından çeşitli pozisyonlarda personel alımı yaptığı iddia ediliyor.

Haber sitelerinde yer alan söz konusu bu iddialara şu ana kadar KARDEMİR Yöneticilerinden hiçbir açıklama yapılmamış ve en önemlisi yalanlanmamıştır.

Karabük’te yüzlerce gencimiz KARDEMİR’e işe girmek için aylarca ve yıllarca mücadele verirken, haberde de yer aldığı gibi Türkiye Haritasında Karabük’ün yerini bilmeyenlerin KARDEMİR’e işe alınmaları biz Karabüklüler için bir utançtır.

AK Parti’de İl Gençlik Kolları Başkanlığı ile yaklaşık 5 yıl önce başlayan siyaset hayatımda ve AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevimde tarafımıza gelen en fazla bireysel taleplerin başında gelen KARDEMİR’e işe başlama talepleri yer almaktadır.

Yüzlerce Karabüklü gencimiz dururken KARDEMİR Yönetiminin Karabük dışından alım yapması karşısında ilimizde başta tüm siyasi parti temsilcilerinin, siyaseten seçilmiş ve atanmış kişilerin, sivil toplum kuruluşlarının sessiz kalmaması gerekir.

Bu konu kamuoyuna yansıyalıdan bu yana Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı ve AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinde olduğumdan dolayı tarafıma gerek bizzat gelen ve gerekse telefonla arayarak tepki gösteren yüzlerce hemşerimize izahat yapmakta bir hayli zorlanıyorum.

Karabük adına yaşanan bu talihsiz konuyla ilgili sosyal medyada ve bu haberleri içeren haber sitelerinin altındaki yorumlarda tamamen iktidar partisi olan AK Parti’mize karşı ağır eleştiriler içermektedir.

KARDEMİR’e alınan Karabük dışından kişiler ile ilgili AK Parti’nin hiçbir alakası ve tasarrufu yoktur. Hatta AK Parti Karabük İl Başkan Yardımcısı olarak tek bir isim vermediğimden herkesin emin olmasını istiyor ve bu eleştirileri hak etmediğimizi düşünüyorum.

Dikkati çekmek istediğim bir husus ta şu;

Karabük’ün siyaset büyüğü ve devlet adamı Sayın Mehmet Ali Şahin’in tavsiyesi ile KARDEMİR’e işe alımlarda en az iki yıl Karabük’te ikamet etme şartı konmuştu. Bu şart KARDEMİR Yönetim Kurulu tarafından da kararı almıştı. Şimdi bu madde neden yürürlükten kaldırıldı ve kim kaldırdı?

Son olarak, öte yandan KARDEMİR A.Ş Yönetimi Karabük ile ilgili bazı kararları gözden geçirmelidir. Her ay fabrikaya alınan yüzlerce kalem çeşitli mal temini de Karabüklü esnaf ve tüccardan yapılmamaktadır. Birçok kere bu konu Karabük’ün gündemine gelmesine rağmen KARDEMİR Yönetimi hep duyarsız kalmıştır.

KARDEMİR’in bütün ihtiyaçları Karabük dışından temin edilirken, işçi alımları da artık il dışından yapılmaya başlandı.

KARDEMİR A.Ş. tüm Karabüklülerin ortak malıdır. Bu sebepten dolayı, bu eleştirileri yapmaya kendimde hak buluyorum.

Bu açıklamamı AK Parti İl Başkan yardımcısı olarak değil, Karabüklü bir vatandaş olarak yapıyorum.

Saygılarımı sunuyorum."