AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Merkez İlçe Başkanı Osman Uzunoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Belke, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Karabük basını ile bir araya geldi.

Karabük basınını tamamının katıldığı programda, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal projelerini tanıttı.

İl Başkanı ve Milletvekillerinin konuşmalarının ardından Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal şu açıklamalarda bulundu;

“Belediye başkan adayı olduk. Tabii az önce de belirttiler, üç ayı geçen bir süre var. Bütün projeleri birlikte de anlatmak mümkündü ama biz projelerimizi zamana yayarak sizlerle bu toplantıları gerçekleştireceğiz. İlk toplantımızın gündem maddesini trafik olarak belirledik. Karabük’ün en büyük problemlerden bir tanesi trafik.

Şimdi Belediye Başkan Adayı olduktan sonra caddede, sokakta yürürken arkadaşlar elimizi sıkıyorlar, hayırlı olsun diyorlar ama trafik sorunu da sorulan ilk sorular arasında yer alıyor. Sizde takdir edersiniz ki trafik probleminin olduğu yerde mutlu insanı da bulmak mümkün değildir. Karabük’ün içine girmek ayrı bir dert, şehrin içerisinde arabanızı park edecek yer bulmak ayrı bir dert. Stres, stresin neticesinde gerginlik, gerginliğin neticesinde de şiddet ortaya çıkıyor. Eğer trafik problemini çözecek olursak şiddetsiz, huzurlu bir yaşam ortamını da temin etmiş olacağız. Tabii yıllarca süren bir problemi de bir günde çözmek mümkün değildir.

Karabük’teki trafik probleminin çözülmesinde iki kurumun çok önemi var: Birincisi Karayolları Müdürlüğü, diğeri de Belediyenin kendisinin sunacağı çözüm önerileri. Tabii Belediye Başkanı Adayı olmadan önce sizde biliyorsunuz ki Milletvekilliği yaptım. Milletvekilliğimiz döneminde de Karayollarının çözmesi gereken Kardemir kavşağının projelendirilmesi ile ilgili çok çaba sarf ettik. Karayolları başlangıçta çok büyük projeler gündeme getirdi. Bunu Milletvekili olarak ben kabul etmedim çünkü Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece Karabük’te var olmaya devam edecektir. Ben pansuman çözümlere karşı biriyim. Bir problem çözülecekse kökten çözülmeli, şehrin 40-50 yıllık geleceğiyle planlanmalı.”  

AK Parti’nin adayı Uysal, trafik sonunun çözümü ile ilgili projesini şöyle anlatmaya devam etti;

“Milletvekilliğimin ilk zamanında bir proje hazırlığı vardı, bu hazırlıkta bende bulundum. Her kurum nedense daha az maliyetle, günü kurtaracak çözümlerle Kardemir kavşağına bazı öneriler getirdiler. Bu öneri benim tarafımdan kabul görmedi. Neden derseniz, Araç Çayının altından battı çıktıyla geçmenin çok mantıklı olmadığını, can ve mal güvenliği açısından uygun olmadığını bilen biriyim. Ben burada sel felaketini, selin vadinin birinci katına kadar çıktığını görmüş biriyim. Kimi arkadaşlar diyebilir, “Bu ülke İstanbul Boğazını bile yerin altından geçebiliyorsa Araç Çayının altında da geçebilir.” Ben buna çokta ihtimal vermiyorum. Evet geçebiliriz ama sel, kontrol edemediğimiz bir hadiseye dönüşüyor. O gün ben o çizilen projeyi kabul etmedim. Biz Karabük’ün 40-50 yıllık hizmet veren bir yapılanma olmasını istemiştik. Geçen zaman zarfında bunları takip ettik. Artık projemiz ete kemiğe büründü. Başta anlattığım gibi bu belediyenin projesi değil. Allah nasip edip Belediye Başkanı olduğumuzda bu projenin en kısa zamanda hayata geçmesini sağlayacağız.

Bir akşam Karayolları Genel Müdürümüz, Bölge Müdürümüz, Valimizle birlikte bir toplantı yaptık. Karayolları Genel Müdürlüğünün Karabük’e ve civarlarına hayırlı yatırım yapacaklarını, bunların önceliklerini belirledik. Ama Kardemir kavşağının birinci öncelik olduğunu ve çok kısa zaman zarfı içerisinde ihaleye çıkması kararını aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde de Ulaştırma Bakanımızı tekrar ziyaret ederek, seçim öncesi veya seçim sonrası ihalesinin yapılmasını sağlayacağız. Bu proje bugün minumum 300 milyon liralık bir proje. Bu belediye bütçesiyle yapılabilecek bir proje değil. Yapılsa bile Karayolları Genel Müdürlüğünün yapması gereken bir işi belediye olarak ben yapacağım derseniz Karabük halkına haksızlık etmiş olursunuz. Harcamanız gereken parayı harcamaz ya da başka bir yere harcarsanız Karabük bundan kazançlı çıkmayacaktır. Devlet yatırımlarını devlet, belediye yatırımlarını belediye yapacak olursa Karabük bundan kazançlı çıkacaktır.

Sadece Kardemir kavşağıyla Karabük’ün problemleri çözülür mü? Hayır. Şehrin içerisinde de yeni düzenlemeler yapılması gerekiyor.”

Uysal, konuşmasını şöyle tamamladı;

“2004 yılında, o zaman yine Belediye Başkan Aday Adayıydım, büyükşehirlerde trafik nasıl işliyor diye incelemiştik. Aday Adayı olduğumuzda da dile getirmiştik. O önerimizi de o zaman AK Parti’den Belediye Başkanı olan Hüseyin Bey uygulamıştı. Aslında bu paralı sistemi öneren kişi benim ama bugün uygulamanın şekline, halkımızın memnuniyetine baktığımız zaman mevcut uygulamanın hem halkımızı memnun etmediğini, hem de trafik problemini çözmediğini görüyoruz. İnşallah Belediye Başkanı seçildiğimizde yeni bir düzenleme ile ücretli otoparkı kaldırıp yeni otoparklar inşa edeceğiz. Neresi olabilir derseniz, siz de takdir edersiniz ki kent meydanında otoban düzenlemesi yapılabilecek, şehrin trafik problemini acilen çözebileceğimiz yer mevcuttur. Bu bir sonraki gündem maddemiz olacak ve onu çok daha detaylı bir şekilde anlatacağız.

Tabii yine karayollarının geçtiği yerlerde yayalarımız için üst geçitler var. Bu üst geçitler yine Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış, mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne aittir. Milletvekilliği döneminde de Karabük’ten çok fazla basın geldi: özellikle üniversite civarında üst geçitlere asansör konulmasını, öğrencilerin valizleri yükleri oluyor, istediklerini söylediler. Karayolları Genel Müdürlüğü şöyle bir teklif getirmişti: ‘Biz bunu yapalım ama işletmeyi belediyeye devredelim.’ O gün bunu başaramadık ama Allah nasip edecek olursa Nisan ayından itibaren Karayolları ile yapacağımız anlaşma ile yapabileceğimiz tüm üst geçitlere asansör koymak ve bakımlarını ve sorumluluğunu da belediye olarak üstlenmek istiyoruz.

Akıllı kavşak dediğimiz kavşağa gittiğimiz zaman arkadaşlar itiraz ediyor. Bu çevre yoluyla entegre olan bir proje. Tabii bu o proje kısa sürede olacak bir proje değil. Navsaklar ve Yenice’nin Melise Köyünün arasına yapılacak.

Asit Köyünün orada büyük bir kavşak, Melise Köyünün orada büyük bir kavşak, diğer kavşak zaten akıllı kavşak ve ilerisinde yeni bir başlangıç olacak. Bunların projeleri çizildi, semin etütleri yapıldığı zaman gördük ki orada dört tane tünel yapılması gerekiyordu. Bir heyelan bölgesine denk geldi. Bu sebepten projeyi tekrar değiştirmek zorunda kaldık. Bu birinci dereceden önemli bir konu ama bugün bizim için önemli olan Kardemir Kavşağının yapılmasıdır. Eğer Kardemir Kavşağı yapılmadan direk bu yol yapılacak olursa bunu da biz tasvip etmiyoruz. Neden? Biz Karabük şehri olarak büyümeye devam edeceğiz. Eğer Zonguldak’a ve Kastamonu’ya gidecek olan kişi Karabük’e uğramadan giderse şehrin gelişimi bir an için duracaktır. Bunların hepsi projelendirilmiş konumdadır. Biz Kardemir kavşağını yaptıktan sonra çevre yolu projelerinin de bir an önce bitmesi için gayretimizi göstereceğiz.”