31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimleri ile ilgili AK Parti Genel Merkezi iki gün sonra (24 Kasım Cumartesi) yaklaşık 40 ilin Belediye Başkan Adaylarını açıklayacak.

Karabük merkez ve tüm ilçelerinde geçtiğimiz birkaç gün içinde yoğun bir kamuoyu araştırması yapılırken, anketlerde “İl Başkanlığından memnun musunuz, Yerel seçimlerde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz, AK Parti’den Belediye Başkan Adayı olarak kimi görmek istiyorsunuz” gibi soruların yer aldığı da öğrenildi.

AK Parti Genel Merkezinin “40 İl Adayı Cumartesi günü ilan edilecek” açıklamasında, Karabük’ün de olduğu görüşleri öne sürülüyor.

Karabük ve İlçelerde AK Parti aday adayları bu bilgiler doğrultusunda nefeslerini tuttu ve adayın açıklanmasını bekliyorlar.

Öte yandan Karabük ve İlçelerinde 2014 Yerel seçimlerine nazaran aday adayların sayısının bir hayli az olduğu da dikkatleri çekiyor. 2014 Yerel seçimlerinde Karabük Merkez’de 36 Belediye Başkan Aday Adayı varken, şimdi ise bu sayı 11’de kaldı.

İşte AK Parti’nin aday adayları;

KARABÜK MERKEZ

1. Sedat NAMAL

2. Timurçin SAYLAR

3. Muzaffer ATILKAN

4. Nedim YILMAZ

5. Ömer AYAR

7. Ekrem KARAASLAN

8. Furkan AYDOĞAN

9. Barış KÖROĞLU

10. Kemal KANDE

11. Erol ŞEN

12. Hasan YILDIRIM

SAFRANBOLU

1. Nihat CEBECİ

2. Cahit KORKMAZ

3. Hatice BİLİCİ

4. Şefik Yılmaz DİZDAR

5. Bahattin EROĞLU

6. Ahmet GÜNEŞ

7. Yurdanur Fatma KARAKAŞ

8. Muammer BOSTAN

9. Hasan KUL

10. Abdullah ÜNAL

11. Yunus Emre AKSU

Safranbolu’da mevcut İlçe Başkanı Ali Kaya’da adaylık süreci içinde fakat Parti genel Merkezi müsaade etmediğinden istifa edip, aday adaylık başvurusunda bulunmadı.

YENİCE

1. Coşkun GÜVEN

2. Erdal YİRMİBEŞ

3. Ertan MISIRLI

4. İsmail KÖKÇÜ

5. Murat KOCAMAN

6. Nail AYAN

7. Rıfat KOCA

8. Sedat ÇENESİZ

9. Ş.Sertaş KARAKAŞ

10. İhsan SUGEÇTİ

11. Alaattin ISLAK

12. Kazım ÇAMLI

ESKİPAZAR

1. Kamil ÜNAL

2. Rıfat GÜRLÜK

3. Sercan ÇELİK

4. İsmail GÜVEN

Eskipazar’da mevcut Belediye Başkanı Mustafa Yarkan da aday adayı statüsünde fakat, parti tüzüğü gereği mevcut belediye başkanları aday adaylık başvurusunda bulunmuyor. Öte yandan Eskipazar'ın İlçe Başkanı İsmail Palaz'ın da Genel Merkeze Belediye Başkan Adayı olmak istediği, alınan karar gereği istifa etmediği ve adaylık süreci içinde olduğu biliniyor.

EFLANİ

Eflani ilçesinde mevcut Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’dan başka, İstanbul Büyük Şehir Belediyesinde çalışan Abdullah Özcan aday adaylık başvurusunda bulundu.

OVACIK

1. Melahat BAYRAM

2. Hasan KARAGÖZOĞLU

3. Yaşar ORHAN

4. Recep GÖKTAŞ

5. Ahmet ŞAHİN

6. Ramazan ŞAHİN

7. Hilmi EROĞLU

Bu isimlerin yanı sıra mevcut Belediye Başkanı Zafer Küpler’in adaylık gibi bir düşüncesinin olmadığı ifade edilirken, Ovacık İlçe Başkanı Yakup Narter’in de aday olmak istediği ama AK Parti Genel merkez kararı gereği istifa edip, aday adaylığı başvurusunda bulunmadığı biliniyor.

Editör: Haber Merkezi