AK Parti Karabük Belediye Başkan Aday Adayı olan Nedim Yılmaz, kuruluşundan bu yana AK Parti saflarında duruşunda hiçbir değişiklik yapmadan hizmet vermeye çalıştığını belirtti.

İki Dönem AK Parti’den Belediye meclis üyeliği yapan, 2004-2009 Yılları arasında Hüseyin Erer’in Belediye Başkanlığı döneminde 5 yıl Karabük Belediye Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla sürdüren Nedim Yılmaz, belediyeciliğin içinden gelen birisi olduğunu vurgulayarak “Karabük belediyesinde iki dönem Belediye Meclis Üyeliği, beş yıl başkan yardımcılığı görevimi başarı ile yürüttüğümü düşünüyorum. Karabük Belediye Başkanlığı gibi ulvi bir görevi Allah bana nasip ederse, günün 24 saatinin bana yetmeyeceğini düşünüyorum. Neden mi diye soracak olursanız, Karabük’te halka hizmet anlamında ve modern şehircilik noktasında yapılacak o kadar çok iş var ki, bu nedenle 24 saat yetmez diyorum. AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumu yaparak ben üzerime düşeni yaptım. İnanıyorum ki, halk nezdinde karşılığı olan, belediyecilik çalışmalarında liyakat sahibi olan birisi olarak takdir Parti genel Merkezimize ait.” Diye konuştu.

Aday Adaylığı başvurusunda bulunarak vicdanen kendini müsterih olduğunu da ifade eden Yılmaz “Kurulduğu günden bu yana milletin hizmetkarlığını yapan AK Parti ayrı bir sevdadır. Aday Adaylığı başvurumu yaparak sorumluluğumuzu yerine getirdik. Halkın isteğini AK Parti Genel Merkezimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan en güzel şekilde tespit edebiliyor. Bu nedenle rahat ve müsterihim. Bütün aday adayı arkadaşlarımın da birbirinden değerli.” Dedi.

NEDİM YILMAZ KİM?

1964 yılında doğdu. İlk Orta ve lise tahsilini Karabük’ün çeşitli okullarında yaptı. Üniversite tahsilini Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı. Askerlik görevini yedek subay olarak İzmir’de yaptıktan sonra yine Karabük’te özel bir firmada mühendis olarak iş hayatına başladı. Daha sonra Rota Mühendislik adında kendi firmasını kurdu. Halen şehrimizde mühendislik hizmetine devam etmektedir.

Ak Partiden iki dönem belediye meclis üyeliği yaptı. Bu zaman dilinde beş yıl Karabük Belediyesi başkan yardımcılığı görevinde bulundu.

Yine OSB Yönetim Kurulu Üyeliği, Teknik Elemanlar Derneği Şube Başkanlığı, KAR-ÇEV Yönetim Kurulu Üyeliği vs. gibi birçok sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

2009-2014 yılları arasında yaklaşık üç dönem Ak Parti il başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2014 yılında genel merkez talebiyle tüm il yönetimin istifasıyla aktif siyasi hayatına ara verdi.

2017 yılından bu yana Ensar Vakfı Karabük Şube başkanlığını da yürüten Nedim YILMAZ, evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi