Ak Parti İl ve Merkez İlçe Teşkilatı seçim çalışmaları kapsamında 5000 Evler Mahallesi'nde toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Ak Parti milletvekili adayları Niyazi Güneş, Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Ak Parti İl ve Merkez İlçe Teşkilatı, 5000 Evler Mahallesi sakinleri ile lise ve üniversite öğrencileri katıldı.

Programda konuşma yapan Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ak Parti’nin siyasi bir teşkilat olarak hedeflerinin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçmek ve güçlü meclisi kurmak olduğunu ifade etti. Başarılı olmanın tek yolunun seçimleri kazanmak olduğunu belirten Uysal Ak Parti teşkilatının mazeret sunmaya hakkının olmadığını vurguladı.
Konuşmalarının devamın da muhalefete eleştirilerde bulunan Prof. Dr. Burhanettin Uysal, muhalefet partilerinin vizyonlarının olmadığını ifade ederek muhalefetin tek amacının AK Parti Hükümetini eleştirmek olduğunu söyledi. Türkiye’nin durdurulamaz bir büyüme içerisinde olduğunun altını çizen Ak Parti Milletvekili Adayı Burhanettin Uysal Ak Parti hükümetinin yapmış olduğu hizmetlerin unutulmaması gerektiğini ve yapılan hizmetlerin kapı kapı gezerek hatırlatılması gerektiğini kaydetti. Muhalefetteki cumhurbaşkanı adaylarına değinen Uysal, tek amaçlarının Tayyip Erdoğan’ın seçilmemesini sağlamak olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uykusuz kalarak ve ölüm tehditleri altında çalışarak ülkenin 2023, 2071 gibi gelecek vizyonlarını planladığını belirtti.

Konuşmalarının son bölümünde terörle mücadeleye ve Kudüs’e yapılan İsrail zulmüne değinen Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Paran yoksa terörler mücadele edemezsin. Bugün onların inlerine girdik. Bu kazanımlardan vazgeçmemeliyiz. Terörle mücadelemizi yurt dışında da yürütmek istiyoruz. Kudüs bizim için mukaddes topraktır. Ecdadımız yüzyıl boyunca oralara hizmet etmiştir. Orada adaleti göstermiş. Sadece Müslümanlara değil, Yahudilere ve Hıristiyanlara birlikte yaşamanın ne olduğunu göstermiştir. İlk kıblemiz, bizim oradan vazgeçme şansımız yok. Amerikan Başkanın Trump dedi ki Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ediyorum. Dünya da bir sessizlik ama Recep Tayyip Erdoğan ilk itirazı eden ve o itirazı da çok yüksek sesle yapan tek liderdir. Birleşmiş Milletlere gittik orada alınan kararları yok ettik. İsrail’i tanıyan ilk millet biz olduk. Bunu kabul etmemiz mümkün mü? Yüzyıllarca yönettiğimiz, adaletle yönettiğimiz ülkeden çekileceğiz, orada bir Siyonist Devleti kurulacak ve bunu da ilk Türkiye Cumhuriyeti tanıyacak. Nereden nereye geldik. Eğer çalışmayacak olursak bu güçlü duruşumuz bu güçlü kazanımlarımızdan vazgeçecek olursak yine başkalarının emirlerini yerine getiren bir ülke olacağız. Değerli arkadaşlarım son günlerde lütfen tekrar titreyelim ve kendimize gelelim. Bu ülkeyi seviyoruz, biz çocuklarımızı seviyoruz, nasıl çocuklarımıza ev araba eğitim bırakmak istiyorsak aynı duygu ve düşünceyle bu çocuklarımıza yaşanabilen güçlü onurlu bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Bunun da yolu 24 Haziran seçimlerinden geçecektir” dedi.

Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın ardından konuşma yapan AK Parti Milletvekili adayı Niyazi Güneş ise Ramazan Bayramı ve 24 Haziran seçimlerini kastederek iki bayram temennisinde bulundu. Risk ve tehdit dolu dönemlerden geçtiğimizi belirten Güneş, ülke içi ve ülke dışı tehditlere dikkat çekti. 24 Haziran seçimlerinin çok ülkemiz için çok anlamı olduğunu vurgulayan Niyazi Güneş ülkemizin birliği ve beraberliği açısından dönüm noktası olduğunun altını çizdi. AK Parti’nin yapmış olduğu hizmetlerin herkes tarafından bilindiğine değinen Güneş, muhalefetinde bu hizmetleri bildiğini fakat görmezden geldiğini söyleyerek eleştirilerde bulundu. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsünün kıyamete kadar rol alabilmesi için 24 Haziran da kullanılacak her oyun bir önemi olduğunu belirtti. Konuşmalarının devamında AK Parti Teşkilatının yapmış olduğu çalışmalara değinen ve mücadelenin bir dava mücadelesi olduğu belirtti. Bu mücadelenin sadece maddi değil manevi yönden de çok önemli olduğunu ifade eden Ak Parti Milletvekili Adayı Niyazi Güneş 24 Haziran ‘ın yeni bir başlangıç olduğunu kaydetti.

Konuşmalarının son bölümünde Kudüs’e değinen Niyazi Güneş; “ Kudüs bizim önemli bir değerimiz. Kudüs konusunda yapılanları biliyorsunuz. İslam ülkeleri ne yaptı? Suudi Arabistan ne yaptı? Mısır ne yaptı? Arap ülkeleri, Birlikler ne yaptı? Tek ses, tek güçlü bir ses nereden çıktı? Bir Kudüs meselesinde bile İslam ülkeleri candan ve gönülden beraber olamadılar. Şunu size söylemek istiyorum bu dava bizim gücümüze bağlı bir davadır. Asrın lideri Recep Tayyip Erdoğan’nın liderliğinde yeni bir başlangıç yapacağız. Bu başlangıç bu ülkenin yeniden dirilişi olur. Yeninden şahlanışı olacak. Bu bizim içinde önemli bizden sonra gelecekler içinde önemli. Yanını ve yönünü bizim için çeviren insanlar içinde önemlidir. O bakımdan sandığa attığımız her oy Kudüs içinde ayrıca bir destek olacaktır. Kudüs bizim sandıktan çıkan oylarımızla tekrar güce kavuşacaktır. Mazlum milletlerin, coğrafyaların mağdur insanlarında ümidi 24 Haziran da sandıktan çıkacak güce bağlıdır. O bakımdan güçlü bir yönetim güçlü liderin başkanlığında Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında güçlü bir yönetim diyoruz. Güçlü bir meclis diyoruz ve yeni bir başlangıç diyoruz. Bunu başaracağız değerli arkadaşlar. Komutanı seçeceğiz, mecliste de askerleri olacağız. “ dedi.