Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlardan Karabük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan ASDEP Ekibi hız kesmeden Aile Sosyal Destek Programına devam ediyor.

Aile Sosyal Destek Programı ( ASDEP ) kapsamında ilimizde Aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarını tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlaması ve uygulaması, gerektiğinde kamu ve hizmetlerden yararlandırılmasını sağlamak, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulması, vakaların takibi ,yaşam koşullarının iyileştirilmesini amaçlayan bir programdır.

Karabük İli Merkez İlçesinde bulunan 3 Mahallemizde Aile Sosyal Destek Programlarını bitirirken, ASDEP programı kapsamında ilimizde 4071 haneye gidilmiş olup, 1077 hane  ile görüşülerek 160 hanenin yönlendirilmesi yapılmıştır. Bu çalışmaları ile Bakanlığımızın belirlediği hedefleri yakalayan en başarılı beş il arasında olan Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Yeni çalışma alanı olan Fevzi Çakmak Mahallesinde bugün İl Müdürü Galip SÖKMEN ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Elif ÜNSAL’ın katılımıyla başladı.

 ASDEP alan taraması kapsamında gerçekleştirilecek görüşmeler dahlinde toplumun dezavantajlı kesimlerine öncelik verilerek ailelere gerekli rehberlik ve yönlendirme hizmetinin sunulması sağlanmaktadır.