SAYLAR’DAN SÖZEN’İN AÇIKLAMALARINA SERT CEVAP

AK PARTİ İL BAŞKANI TİMURÇİN SAYLAR:

“BİZ MUHATABI DEĞİLİZ, MUHATAP OLANLARA SÖYLESİN”

SÖZENİN

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, İl genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen’in ‘İstifa etmem, ihracı da kabul etmem’ yönündeki açıklamalarını değerlendirerek, “Biz muhatabı değiliz, muhatap olanlara söylesin” dedi.

Saylar, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Genel Meclisi ile alakalı daha önceden açıklama yaptıklarını anımsatarak, AK Parti’nin kurulları ve kuralları ile yürüyen millet ve halk hareketi olduğunu söyledi.

‘Bizim partimizde kurullar var ve bu kurullarında kararları var’ diyen İl Başkanı Timurçin Saylar, “Bizde bu doğrultuda genel merkezimiz bir yaptırım uyguladı ve bunu da kendisine arkadaşlarımız tebliği etti. Genel Merkezimiz bilgisi dâhilinde bu süreç yürüyor. Bu sürecin bundan sonraki yetkili organı İl Başkanlığımızın Disiplin kuruludur. Disiplin kurulu başkanımızın başkanlığında bu süreç yürür. Disiplin Kurulu Başkanlığında alınacak karar ve dosyalar Genel Merkeze gider.

Genel Merkezin verdiği bir karar var bu kendisine tebliğ edildi ve gelecek diğer kararda kendisine tebliğ edilir. Yasal bir süreç var. İstifa etmesini genel merkezimin vermiş olduğu doğrultuda kendisine söylendi” dedi.

“BİZ MUHATABI DEĞİLİZ, MUHATAP OLANLARA SÖYLESİN”

İl Genel Meclisi Ahmet Sözen’in tavır ve davranışlarını kamuoyunun takdirine bıraktığını da ifade eden Saylar, “ Tehdit vari açıklamasını ben okumadım. Eğer böyle bir şey söylüyorsa bunu basına değil, varsa bir bildiği yetkili organlarına, bulunduğu birimin müdürüne, Vali’ye söyleyecek, olmadı Savcıya gidip söyleyecek. Bu şekilde konuşmasını kamuoyu takdirine bırakıyorum.

Kamuoyuna insanlarımız bu şekilde söylemez, gider gereğini yapar. Gereği neyse gitsin onu söylesin. Biz siyaset yapıyoruz. Devlet kademesindeki işlerinde yürüyüşüne de devletin birimleri ve müdürlükleri var. Devletin adli organları var, buraya gidip söyleyecek. Adli organlarda onun söylediğini alacak inceleyecek, gereğini onlar yapacak, biz değil. Bu şekilde söylemiyle şuan ki üslubuna da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz muhatabı değiliz, muhatap olanlara söylesin” ifadesinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi