İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI AHMET SÖZEN AK PARTİ'DEN İHRAÇ EDİLDİ

sozennnf

Geçtiğimiz Nisan ayında Karabük İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde, parti grup kararı olmasına rağmen İl Genel Meclis Başkanlığına aday olan, MHP ve CHP’li İl Genel Meclis Üyelerinin desteği ile başkanlığa seçilen Ahmet Sözen AK Parti'den kesin ihraç edildi.

asParti grup kararına uymayıp İl Genel Meclisi Başkanlığına aday olan Sözen'in başkan olarak seçilmesi uzun süre gündemde kalmış, ihraç edilmesine kesin gözüyle bakıldığı yönünde yorumlar yapılmıştı.

AK Parti Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen Sözen'in, parti tüzüğünde bulunan ilgili maddeler gereğince "Parti Yöneticileri ve Üyeleri veya Parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamu oyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira karalama ve küçük düşürücü beyanlarda bulunmak" fiillerini işlediği yönünde kanaate varıldığı ve partiden Kesin İhraç kararının onaylandığı öğrenildi.

Sözen'in ihraç kararı AK Parti Karabük İl başkanlığına Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ali Özkaya imzası ile tebliğ edildi.

İHRAÇ SIRASI YENİCE BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ ÇAYLI'DA MI?

İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen'in kesin ihraç kararından sonra şimdi sıra AK Partili Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'da mı sorusu gündeme geldi.

Önümüzdeki hafta başı AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ve Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık çağrıldı.

AK Parti'nin iki numaralı koltuğuna sahip olan Yazıcı'nın İl ve Yenice İlçe Başkanını çağırmasında Zeki Çaylı ile ilgili ihraç sürecinin başlatılabileceği konuşuluyor.
Editör: Haber Merkezi