MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz gün 49 yıllık siyasi geçmişi, tecrübe ve geleneği olan MHP'nin, çok önemli bir toplumsal yarayla ilgili çözüm önerisini paylaşmasının son derece doğal, meşru ve tabii bir hak olduğunu belirterek, "Çok ciddi sosyal ve toplumsal boyut kazanmış, ihtiyaç haline gelmiş, kanayan bir yaraya dönüşmüş mühim bir meseleyi milletimizin gündemine taşıdık. Bu konuda da kararlıyız ve sözümüzün ardındayız. Allah'ın izniyle affın çıkacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli'nin "On binlerce mağdurun, kader kurbanının hakkını da hukukunu da müdafaa edeceğiz." söylemi sonrası sosyal medya hesabı üzerinden "af" açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Milletvekili Aday Adayı Ahmet Dönmez, "İhanet kuyusundan çektileri suyla, vatan topraklarını kana bulayan hainleri ve onların tescilli eşbaşkanı olan sabıkalı bir PKK'lıyı, sırf serbest kalması için 100 bin oyla Cumhurbaşkanı adayı gösterme peşine düşen gayrimilli avarelerin gayretleri ortadadır.  Bu sözüm ona millet kılığına girmiş illet savunucuları, tam bir ittifak halinde şer odaklarının alkış ve tezahüratları eşliğinde kampanyalarını sürdürmektedir. Bu haysiyet cellatlarının, cezaevinden çıkarılması için hainlere yaptıkları güzellemelerin ve gayretlerin zerre-i miskal oranda ülke sevdalıları için özgürlüklerini hiçe sayan vatan kahramanları için FETÖ/PKK sempatizanlığına karşı müdafaa yapan kader kurbanları için en ufak bir gayretleri görülmemiştir." dedi.


Genel Başkanımız tarafından gündeme alınan "af" önerisi, adaletin vukusu açısından tarihi bir taltif niteliği taşımaktadır ifadelerini kullanan Dönmez, "Çocuk istismarcıları, kadın katilleri, tecavüzcüler, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç olmak üzere, taş medresede yıllarını sabır ve imtihanla geçirmişlere icazetleri, özgürlük hayalleriyle yattıkları her günü tesbih taşlarına işlemiş kader mahkumları ve mağdurlarına da hukuki ve ahlaki düzenlemeyle, karanlıktan aydınlığa hicretleri bir an önce sağlanmalıdır. " dedi.



Editör: Haber Merkezi