Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili´nin, mahalle muhtarları ile her ay düzenli olarak gerçekleştirdikleri muhtarlar toplantısının Ağustos ayı toplantısı yapıldı.

Ağustos ayı muhtarlar toplantısına, Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Özel Sektör Haddeciler Derneği Başkanı ve İş Adamı Pehlivan Baylan ve mahalle muhtarları katıldı.

Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel ve mahalle muhtarlarına hitaben bir konuşma gerçekleştiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; " Karabük’te 5 yıl içerisinde %95 doğalgaz dağıtarak en başarılı vilayet olduk. Doğalgaz ile ilgili problemimiz bitti. Daha sonra kanunlar çerçevesinde çıkartılmış olan kömür dağıtımı ile beraber kış mevsiminde tekrar hava kirliliği yükseldi. Tabi bu bir devlet protokolüdür, ben buna bir şey söyleyemem. Şimdi devletimizin yapacağı işler içerisinde mahallelerimize geldiğimiz zaman önce dere ıslahlarımız vardı, Akköse 1, Akköse 2, Akköse 3, Cevizlidere ıslahları tamamen olduğu yerde kaldı.

Biz 2009 senesinde iki derenin ıslahanı yaptırabildik ve o dere ıslahlarıyla beraberde iki tane bulvar yol açtık. Devlet eliyle yapılacak işlere baktığımız zaman şöyle sıkıntılar var; önce köyleri mahalle yaptık, bu mahalle olan köylerde de hayvan yetiştiriciliği çok problem olmaya başladı. Belediye kanunlarında diyor ki; eğer hayvan yetiştiriciliği yapılacaksa sınırdaki son evden sonra en yakın mesafe 500 m. ilerideki bir noktada olmalıdır. Ama hala örneğin Kapullu, Belen, Kılavuzlar Mahallelerimizde bu sıkıntı devam ediyor ve şikayetler gelmekte.

Su arıtma ile ilgili şu anda biz Türkiye’nin en iyi arıtmasını yapmaktayız. Ama bu konuda da yanlış hesaplamalar olmuş. Bizim sadece Karabük’ümüzün saniyelik su ihtiyacı 700 litre iken Safranbolu ilçesi 250 litre, Karabük Merkez 450 litre arıtılmış su ihtiyacını karşılıyor. Ama bu konuda da proje ihalesi yapıldı. Şu anda bildiğim kadarıyla 1 Trilyon Liralık bir ödenek geldi. Yeni row ilaveleriyle Karabük tam teşekküllü 8-9 Ph su kalitesinde suyunu içebilecek.

Yağmur suyu drenajı ile ilgili altyapı proje çalışmalarımız bitti. Eğer bu işi de gerçekleştirebilirsek Türkiye’de yağmur suyu drenaj problemini çözmüş belki de tek vilayet olacağız. Tüm mahallelerde alt yapı ile ilgili drenaj sistemi baştan sona düzenlenecek ve Karabük’te yağmur suyu problemi ortadan kalkacak.

Şimdi Türkiye’de ki bütün belediyelerde olduğu gibi bizim de zaman zaman ufak tefek sıkıntılarımız oluyor. Ama Karabük’te birlikte çok şeyi başardık. Ben buradan bütün muhtarlarımıza bir kez daha teşekkür ederim. Ben burada sadece Karabük Valilerini tanıyan bir Belediye Başkanı değilim, ben bir çok vali tanıyan bir kişiyim. Bugüne kadar tüm valilerimiz geldi sizin dertlerinizi dinledi, problemlerinize çözüm bulmaya çalıştı. Sayın Valimiz de bu valilerimizde birisi. Ayrıca kendisine de çok teşekkür ediyorum buraya gelip bizim dertlerimizi dinlediğiniz, problemlerimize ortak olduğunuz ve çözmeye çalıştığınız için.

Bizim Karabük’te 3-5 tane ufak problemimiz kaldı. Bunun dışında 117 tane park yaptık, asfaltsız mahalle bırakmadık. Burada bir tane benim mahallem asfaltsız diyecek muhtarımız yoktur. Bir şekilde hep beraber yaşamaya gayret ediyoruz. Ama sizin de bu valilik döneminizde bize Devlet Su İşlerinde destek alabilirseniz , çünkü burası dağlık, bayırlık bir arazi, hemen her mahallemizin kesiştiği bir dere yatağı var, bu dere ıslahlarını tamamlayabilirsek, yağmur suyu drenajlarını yapabilirsek Karabük çok farklı bir boyuta sahip olur Sayın Valim. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Mahalle muhtarlarının istek ve sorunlarını dinleyen, ayrıca Karabük'ün belli başlı sorunlarını Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel'e aktaran Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, düzenlenen toplantılara katılım sağlayan Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel, Karabük Özel Sektör Haddeciler Derneği Başkanı ve İş Adamı Pehlivan Baylan ve mahalle muhtarlarına duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi