Karabük Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde aktif olarak Evde Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri sunulmaktadır.


Evde Sağlık Hizmetleri; çeşitli hastalıklara bağlı olarak sağlık tesislerine ulaşmakta zorluk çeken bireylerin, yaşam kalitelerini iyileştirmek amacıyla sağlık ekipleri tarafından hastanın kendi ev ortamın da sunulan sağlık hizmetidir.

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin hizmet sunduğu bölgede yer alan ve evde takibi zorunlu olan hastalar  bu hizmetten faydalanabilirler. Evde Sağlık Hizmetleri fiziki donanıma sahip olan ekipte,  bir diş hekimi,bir hemşire, bir diş protez teknisyeni,bir sekreter görev yapmaktadır.

Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında “diş çekimi, diş taşı temizliği, hareketli protez işlemleri gibi diş hekiminin uygun gördüğü tüm ağız ve diş sağlığı ”  hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca hasta ve hasta yakınlarına “ağız hijyeni” eğitimi de verilmektedir. 

Evde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden hizmet almak için; hasta yakınları önce aile hekimliğine ,oradan İl Sağlık Müdürlüğünün değerlendirmesi ile Evde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize hasta bilgileri gönderilir .Evde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gelen bildirimler sıra ile değerlendirilip, ziyaret programı hazırlanmaktadır. Evde sağlık hizmeti sunulacak hastalara gün ve saat bilgisi iletilir ekibimizde  hastaların evlerine giderek tedavileri yaparlar.

Genel Sekreter Op.Dr.İsmail KARA “ Sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı gülümsemeniz için Karabük  Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde bulunan  Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ekibi ile her zaman yanınızda”dedi.