TSK’nın Afrin bölgesine düzenlediği “Zeytin Dalı Harekatı”nda 7 Şubat’ta meydana gelen saldırıda Şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın 5 metre arkasında yer alan ve gazi olan Uzman Çavuş Yasin Yalçın, baba ocağında Türk bayrakları ile karşılandı.

TSK’nın geçtiğimiz hafta Afrin’in Bülbül güneybatısı ve El Maski civarında PKK/KCK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarına yönelik Afrin bölgesinde düzenlediği Zeytin Dalı Harekatının 19. gününde yürütülen operasyonda aynı taburdan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar (26) şehit olurken, Uzman Çavuş Yasin Yalçın ise yaralanmıştı. Saldırıda sol koluna ve omzuna isabet eden şarapnel parçaları sonrası gazi olan Yalçın, Gaziantep’te bir hafta süren tedavisinin ardından baba ocağı Karabük’e geldi.

Polis ve Jandarma eskortunda yanında annesi Nejla, babası Adil ve kardeşleriyle birlikte konvoyla kente gelen Uzman Çavuş Yasin Yalçın, aralarında AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve Parti kademelerinin bulunduğu yakınları ve akrabaları tarafından Bölge trafik önünde Türk Bayrakları ile karşılandı.

Afrin'de şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akpınar ile birlikte aynı yerde olduğunu ifade eden Yalçın, " Herkesten Allah razı olsun. Bütün Karabük halkına teşekkür ediyorum. Ömer Bilal Akpınar ile ayı taburdaydık ve birbirimizi tanıyorduk. Aynı yerde gazi olduk. 3-5 metre aramız vardı, aynı yerde oldu. Durumum iyi çok şükür. Ellerim iyileşsin döneceğim geri." dedi.

Anne Nejla Yalçın ise oğlu ile gurur duyduğunu söyledi.

Kent girişinde açılan Türk Bayrağının altından geçerek Soğuksu Mahallesi Makasbaşı Arıcak Deresi adresinde ikametine geçen Uzman Çavuş Yasin Yalçın burada da Vali Yardımıcısı Abdulhalil Can, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen tarafından karşılandı.

Eve geçen Yalçın burada dedesi İsmet ve babaannesi Fatma Yalçın'ın ellerini öptü. Hala Şükran Muratdağı ise kestikleri kurbanın kanını yeğenin alnına sürdü. Dede İsmet Yalçın, 4 torununun askerde olduğunu söyleyerek, onlara hep cesaret ve moral verdiğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi