AEP Kapsamında Hami Kurumlar Velilerine ve Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmet Modeli’nden yararlanan Vatandaşlara Eğitimler verildi




Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Eğitim ve Danışmanlık Birimi’nce AEP kapsamında Şehit Mehmet Esen Anaokulu velilerine yönelik “Okul ve Aile” eğitimi verildi. İl Müdür Yardımcısı V. Sezgin KÜÇÜKTEPE’nin sunumuyla ve Şehit Mehmet Esen Anaokulu Müdürü Nurcan TARIMCI ve Destek Sınıfı Öğretmeni Nurseda BAŞKAYA’nın katılımıyla gerçekleşen eğitimde, kardeş okul velilerimize başlangıç olarak il müdürlüğü ve bünyesindeki hizmet modelleri tanıtıldı.

Özellikle “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması ve Koruyucu Aile Birimi” konuları veliler tarafından ilgiyle takip edildi. Karşılıklı soru cevap yöntemi ile interaktif bir ortamda gerçekleşen eğitimde “Okul ve Aile” kapsamında ‘Çocuktaki İlerlemeyi İzlemek, Çocuğun Dönemsel Özellikleri, Çocuk Neden Okula Gitmek İstemez, Okulla İşbirliği İçin Evde Yapılabilecekler, Öğrenme Güçlüğünün Etkilediği Alanlar, Anne Baba Ne Yapabilir?’ konu başlıkları üzerinde duruldu.

Öte yandan İl Müdürlüğü Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmet Birimi (SED) ’nden yararlanan vatandaşlara yönelik; çocuk gelişimi hakkında bilgi sahibi olmaları, çocuklarıyla etkileşimlerine olumlu yönde katkı sağlamak amacıyla  “Hayatın İlk Çeyreği 0-18 Yaş Gelişimi” konulu eğitim gerçekleştirildi.

Psikolog Merve TOPAL’ın sunumuyla gerçekleşen eğitimde ‘Gelişim Dönemleri ve Özellikleri, Bağlanma (Ebeveyn-Çocuk), Tuvalet Eğitimi, Aile İçi Kurallar- Sınırlar, Benlik Kavramı, Çocuğun Özgüven Kazanımı, Televizyon ve Çocuk, Çocukları Cinsel İstismardan Korumak, Davranış Problemleri ve Başa Çıkma Yolları’ konuları üzerinde duruldu. İlgiyle takip edilen eğitim sonunda soru cevap kısmına geçilmiş, ardından katılımcıların memnuniyetini belirtmesiyle eğitim sonlandırıldı.

AEP kapsamında sunulan  eğitimlere 2018 yılında da devam edecektir.