EMNİYET DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

"ADINIZA HAT ÇIKARILDI", "DARBE LİSTESİNDE ADINIZ VAR" DİYEBİLİRLER

DARB

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı kendilerini polis, savcı, asker olarak tanıtan, arayan kişiler karşısında ilk olarak 155’e haber verilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan uyarıda, “Son dönemde iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin, vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi unvanlar kullanmak suretiyle suç unsuru telefon görüşmeleri yaptığı, darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinde gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları yönünde emniyet birimlerimize ihbarlar gelmektedir. Bu kapsamda telefonda kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, adınız darbeye karıştı, darbeciler listesinde diyerek para veya altın isteyenlere inanmayın. böyle durumlarda en yakın emniyet birimine veya Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ediniz” denildi.

Ayrıca konuyla ilgili bir açıklama yapan Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ise vatandaşların bunlara hiçbir şekilde inanması gerektiğini ve polislerin veya savcıların telefon ile vatandaşları arayıp ne para ne de bilgi istemeyeceklerini belirterek hiçbir şekilde gelen mesajlara itibar edilmemesini ve bu durumun polis ekiplerine bildirilmesini istedi.
Editör: Haber Merkezi