KANLI DARBE GİRİŞİMİNİN YAŞANDIĞI GECE AKINCI ÜSSÜNDE YAKALANAN VE BİR SÜRE SONRA SERBEST BIRAKILAN ADİL ÖKSÜZ'ÜN KARDEŞİNİN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

ADL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz’ün iki hafta önce tutuklandığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Ankara'daki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan ve getirildiği Ankara Batı Adliyesinden adli kontrol şartıyla salıverilen, ancak itiraz üzerine yeniden yakalanması için çalışma başlatılan Öksüz'ün 44 yaşındaki kardeşi Ahmet Öksüz’ün 19 Temmuz’da görevli olduğu Karabük Üniversite Rektörlüğü tarafından açığa alındı.

Yapılan inceleme sonrası Adil Öksüz’ün kardeşi olduğu tespit edilen Ahmet Öksüz Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 30 Temmuz’da gözaltına alındığı 3 Ağustos’ta ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

EVİNDE ARAMA YAPILDI

Öte yandan Öksüz'ün evine yapılan aramalarda, fabrika ayarlarına döndürülerek sıfırlanmış cep telefonu ile tüm belleği silinmiş bir dizüstü bilgisayar ele geçirilmiş. Ahmet Öksüz’ün eşinin ise kentte polis ve bazı üst düzey yönetici eşleri ile ev toplantıları yaptığı öğrenildi.

REKTÖR POLAT: ADİL ÖKSÜZ’ÜN KARDEŞİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK

aöksüzÜniversite bünyesinde 19 Temmuz’dan itibaren FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bazı akademisyenlerin açığa alınma işlemlerinin başladığını belirten Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Refik Polat, “İlk açığa alınanların içerisinde Ahmet Öksüz de vardı. Ancak Adil Öksüz’ün kardeşi olduğunu soruşturma esnasında öğrendik.

Soruşturma ekibi Ahmet Öksüz ile konuşurken kendisine ‘Adil Öksüz ile bir akrabalığın var mı’ diye soruyorlar. Kendisi 5 dakika kadar söylememiş ama sonra ‘Ağabeyim olur’ diye yanıt verince Adil Öksüz’ün kardeşi olduğu ortaya çıkıyor. Bunu başsavcılığa bildirdik ve tutuklandı.”
Editör: Haber Merkezi