AK Parti’de Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal açıklanırken, ilçelerin adaylarının da bu hafta sonu yada önümüzdeki hafta başı açıklanması bekleniyor.

Başta Safranbolu ve Yenice olmak üzere AK Parti’den aday olmak için başvuranlar nefeslerini tuttu bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hafta sonu yurt dışı gezilerini sonlandırarak yurda dönecek ve büyük ihtimal önümüzdeki hafta başı ülke genelinde adaylar büyük ölçüde açıklanacak. Şu ana kadar 40 ilin adayının açıklandığı AK Parti’de geri kalan 21 il ve çok sayıda ilçe belediye başkan adaylarının da açıklanacağı duyurulmuştu.

AK Parti Genel Merkezinde aday adayları arasından, son üç adayın bir üst komisyona gönderildiği ve buradan da iki ismin Genel Başkanın önüne konulacağı bilgileri geliyor.

Bu bilgiler ışığında ise ilçelerde son durumları siyasi kulislere göre yorumlamak gerekirse;

SAFRANBOLU   : Karabük’ün en büyük ilçesi olan tarihi ve turistik kent Safranbolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ayrı bir önem taşıyor. Erdoğan’ın çocukluğunda hemen hemen her yaz birkaç hafta Safranbolu’da kaldığı biliniyor ve Safranbolu’ya karşı özel bir sevgisi olduğunu da kendisi vurgulamıştı. Safranbolu Belediye Başkan Adayını bizzat AK Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirlemesi bekleniyor.

11 Aday adayının bulunduğu Safranbolu’da artık son düzlükte Nihat Cebeci’nin, Cahit Korkmaz’ın isimleri ön plana çıkarken, İlçe Başkanı Ali Kaya’nın adaylıkta ismi sıkça geçmeye başladı. Son haftalarda Safranbolu Belediye Başkan Adaylığında adı geçen Mehmet Ceylan’ın ise düşünmediğinden olası isimler arasında ihtimali azaldı.

YENİCE                 : AK Parti’nin Karabük il genelinde en fazla aday adayı sayısına sahip olan Yenice’de, adaylık yarışına giren 12 isim var. Bu isimlerden birçoğu arka planda kalırken, Erdal Yirmibeş, Coşkun Güven ve Nail Ayan’ın isimleri ön plana çıkıyor.

ESKİPAZAR         : 4 Aday adayının yarıştığı Eskipazar ilçesinde, bu aday adaylarının yanı sıra mevcut Belediye Başkanı Mustafa Yarkan’ın ismi öne çıkıyor ve kulislerde Yarkan ile seçime girme ihtimalinin yüksek olduğu konuşuluyor.

OVACIK                : AK Parti’nin kuruluşundan bu yana en fazla aday adaylığı başvurusunda bulunulan Ovacık ilçesinde 7 aday adayının yanı sıra mevcut ilçe başkanı Yakup Narter’in de adaylık yarışında olduğu biliniyor. Karabük’ün ağabeyisi ve devlet adamı Mehmet Ali Şahin’in görüşünün aday belirlenmesinde ağırlıklı ölçü olacağı Ovacık’ta adaylar arasından Ahmet Şahin’in ve ilçe başkanı Yakup Narter’in ismi ön plana çıkıyor.

EFLANİ                 : Mevcut Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’un ağırlıklı ismi geçen Eflani’de, her ne kadar Ertuğrul için üç döneme takılıyor söylemleri olsa bile, ilk dönemini Saadet Partisi’nden kazandığı için üç döneme takılmıyor.

Editör: Haber Merkezi