Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 5 sene süren planlama süreci sonrası yapımı tamamlanan ilk 56 dairenin tapuları hak sahiplerine verildi.

Karabük’ün yerli firması Çebioğlu Grup tarafından yapımına başlanan 2 bin konut ve sosyal alanların yer alacağı 200 milyonluk dev kentsel dönüşüm projesi tüm hızıyla sürüyor. Çebioğlu Grup tarafından yapımına başlanan Karabük’ün dev kentsel dönüşümü olan ‘Rüya Şehir’ de Şubat ayında atılan temelin ardından hak sahiplerine tapuları Tapu Kadastro Müdürlüğünde telim edildi.

Çebioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çebi’nin de hazır bulunduğu tapu teslim töreninde tapularını alan hak sahiplerinin mutluluklarını gizleyemedi.

Çebi, gecekondu yapılaşmasının yoğun olduğu ve riskli binaların yer aldığı Adatepe mahallesinde kentin en modern yapılaşmasını sağlamak üzere kolları sıvadıklarını ve ilk etap 56 dairelik bloğu 9 ayda tamamladıklarını kaydetti.
İlk etapta hak sahibi 56 aileye tapularını teslim etmenin mutluluğunu da yaşadıklarını belirten Çebi, “ İlk etabımızda uzun süredir kirada oturan hak sahiplerinin dairelerini 9 ay gibi kısa sürede tamamlayarak tapularını teslim ettik. Şimdi ikinci etap için öngörülen 500 dairenin yapımına başlayacağız. 18. Madde uygulamasının kesinleşmesi ile hemen başlayıp 12 ayda tamamlayacağız. Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında bu bölge kentin en modern ve çağdaş yüzü olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi