"SIRAMATİK" İLE ACİL'DE BEKLEME SÜRESİ MİNİMUMA İNDİRİLDİ

acl

Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeniliklere devam ediyor. ACİL'de sıra bekleme hususunda bir takım aksiliklerin yaşandığı hastanede sorun "sıramatik" ile minimuma indirildi.

Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Erkan DOĞAN, yapılan yeniliklerle ilgili basın mensuplarına yerinde bilgi verdi. Doğan, "Daha önce acile muayene için gelen vatandaşlarımızın kuyruk oluşturduğunu görüyorduk bu sorunumuzu acile koyduğumuz "Sıramatik" ile çözüme ulaştırdık.

Hasta kabul bölümünü ayırdık, acilde yeşil alanda muayene alanına dört yatak koyarak hekim sayısını artırdık, çocuk acil bölümünü ayırdık, sadece acil hastalarımızın tahlillerinin çalışılacağı acil laboratuarını oluşturduk, acilin içine acil kan alma ünitesi kurarak kan alma işlemininde beklemeden en kısa sürede sonuçlanmasının sağlandığından bahseden Doğan, bekleme süresinin minimuma çekildiğini ifade etti.

Öte yandan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail KARA; tüm bu yenilikleri yoğun bir mesai, disiplinli bir ekip çalışması ile başardıklarını vurgulayarak, emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürlerini sundu.