Karabük'ün ilk ve tek konsept okulu olarak 2019-2020 eğitim yılında hizmet vermeye başlayacak olan ve bu süreçte de hazırlıklarını tamamlayan AÇI Koleji yetkilileri Karabük Net Haber sitemizi ziyaret etti.

Ziyarete, AÇI Koleji Genel Müdürü ve AÇI Eğitim Kurumları Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Oğuzhan Ünal, AÇI Koleji Kurucuları eğitimci Serhat Alper, işadamı Muhammet Aydın ve AÇI Yayınları Temsilcisi Zafer Yerlitaş katıldı.

Uluslararası standartlarda bir okul konsepti oluşturduklarını ifade eden Ünal, hobi bahçeleri ile öğrencilerinin bitki yetiştireceğini, hayvan barınağı ile hayvanları besleyip onlarla ilgileneceğini belirtti. Tam zamanlı olarak okulda görev yapacak olan okul hemşiresi ve kısmi zamanlı görev yapacak olan okul psikoloğu ile çocukların sağlığının emin ellerde olduğuna vurgu yapan Ünal, kolej bünyesinde yer alan kapalı yüzme havuzuyla da çocukların yüzme sporunu sağlıklı ve güvenli bir biçimde gerçekleştirebileceklerini söyledi. Ayrıca yüzme dışında açık alanda tenis, voleybol, basketbol, futbol sahaları ile bu sporlarda da öğrencilerini yetiştireceklerini ve hem il hem de ülke genelinde müsabakalara katılmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yabancı dil eğitiminde Cambridge Üniversitesi ile işbirliği yapan AÇI Genel Merkezi, bu işbirliği kapsamında Karabük AÇI Kolejinde de Cambridge Üniversitesi ayrıcalığı ile eğitim verecek ve gramer değil konuşmak odaklı bir İngilizce eğitimi gerçekleştirecek. Yine İngilizce ile birlikte ikinci bir yabancı dil eğitimi de öğrencilere verilecek.

AÇI Koleji 5-6 Ocak tarihlerinde Karabük genelinde 2.-3.-4.-5.-6.-7.-8.-9.-10. ve 11. sınıflara bursluluk sınavı yapacak. % 100'e varan bursluluk oranlarıyla AÇI Kolejinde çocuklarının eğitim görmesine arzu eden velilerin sınava büyük bir ilgi gösterdiği biliniyor. Sınav başvuruları www.acikoleji.net adresi üzerinden ücretsiz olarak yapılabiliyor.

Editör: Haber Merkezi