SAFRANBOLU TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ SAMİ ACAR VE MECLİS BAŞKANI AHMET ŞAHİN TOBB ŞURASINA KATILDI

acr

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar ve Meclis Başkanı Ahmet Şahin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde gerçekleşen (TOBB) 9. Ticaret ve Sanayi Şurası’na katıldı. Başbakan Binali Yıldırım ve birçok Bakanın katıldığı Şura’da, Başkan ACAR Karabük ve ilçelerinin ekonomik sorunları ve ihtiyaçları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Acar, şuarada yaptığı konuşmada, Karabük’ün Turizm, Ulaşım, Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere 3 temel sorunu üzerinde durarak, “Karabük, başta Safranbolu olmak üzere Eskipazar, Yenice, Ovacık ve Eflani ilçeleri sayesinde ciddi bir turizm potansiyeline sahiptir. Tarihi ve doğal dokusuyla turistlerin ilgisini çeken Karabük’e yönelik, tüm ili kapsayacak şekilde bir turizm teşvik programının hayata geçirilmesi, 2023’te 50 milyon turisti hedefleyen Ülkemize ciddi katkılar sağlayacaktır.

Safranbolu merkez olmak üzere, bütün ilçeleri bir bütün olarak kapsayan ortak turizm projelerinin yapılması, hem Karabük’e gelen, hem de Karabük’te konaklayan turist sayısında önemli bir artış sağlayacaktır. Ankara, Çankırı, Bolu, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak illerinin kesişme noktası olan Karabük’ün, ulaşım bağlantılarının etkin bir şekilde yapılması, kentin hem turizm hem de lojistik altyapısını güçlendirecektir. Diğer taraftan bir sanayi kenti olan Karabük’ün, çevre illerle ulaşım süresini kısaltan yolların yapımıyla, şehrin pazar hinterlandı daha da büyüyecektir. Bu nedenle, Karabük’ü Zonguldak ve Bartın’a bağlayan karayollarının bir an önce yapılması gerekmektedir” dedi.

Karabük’ün sanayisi demir-çelik sektörüne endekslenmiş durumda olduğunun altını çizen, Acar, “İhracatının tamamına yakın kısmı bu sektörün temsilcileri tarafından yapılmaktadır. İhracatın daha üst seviyelere taşınabilmesi için, katma değeri yüksek ürünlere öncelik verilmelidir. Bu nedenle bir sanayi kenti olan Karabük için en acil ihtiyaç; dış pazarlara açılabilen, rekabet yaratabilen,sektöre yeni ürünler kazandırabilen organize olmuş bir sanayi bölgesidir. Karabük’ün Eskipazar ilçesinde kurulması planlanan organize sanayi bölgesi, bu ihtiyacı ortadan kaldıracaktır.

acarKaradeniz Otoyolu proje alanında yer alan “Eskipazar Sanayi Bölgesi” Bartın limanı’na 138, proje halindeki Filyos Limanı’na 100 , Ankara-İstanbul Otoyolu’na 30 kilometre mesafede yer almaktadır. Görüldüğü üzere,“Eskipazar Sanayi Bölgesi”, ulusal ve uluslararası pazarlara açılabilecek ulaşım imkanlarına sahiptir. Üniversite-Sanayi işbirliğinin etkin olarak kurulmasıyla, nitelikli işgücü istihdamı, Ar-Ge ve inovasyon gibi temel sorunlar da aşılmış olacaktır. Sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını temenni ediyoruz” ifadesinde bulundu
Başkan Acar’ın konuşması sırasında Başbakan Yıldırım ve Bakanların, Karabük ile ilgili sorunları dikkatlice dinleyip konuşmaları not ettikleri gözlemlendi.

Editör: Haber Merkezi