15 Temmuz darbe girişiminde Akıncı Üssü'nde rehin tutulan ve son günlerin sıkça tartışılan isimlerinden olan dönemin eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, 50 yıl önce mezun olduğu ortaokulun pilav gününe katıldı.

50 yıl sonra yeniden oturduğu sırada duygusal anlar yaşayan Ünal, “Okul, irfanı hür, vicdanı hür gençler yetiştirmeye devam ederler. Öyleydi ve öyle olmaya devam eder” dedi.

Karabük’te önceki adı Yenişehir olan şimdiki adıyla Atatürk Ortaokulu 50. yıl pilav günü etkinliği düzenledi. 1967 yılında kurulan ve o dönemde mezun olan öğrencilerin arasında yer alan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’da katıldı.

50 yıl aradan sonra yeniden bir araya gelen ortaokul öğrencileri okul bahçesinde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Daha sonra kürsüye davet edilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, ortaokul ikinci sınıfı Demir Çelik lisesinde, 3. sınıfı burada tamamlayarak 67-68 mezunu olarak ayırıldığını söyleyerek, “ Eğitim yolculuğumda buradan almış olduğum feyz, gerçekten bizlerin ufkunu her zaman açık tuttu. Bu okul gerçek manada coşku dolu bir okuldu. Eğitim ve her yaşamda coşkulu bir dönem yaşadım. O sıcak aile ortamını sağlayan müdürümüz ve müdür yardımcıları ile öğretmenlerimiz bile burada. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bizleri çok güzel yetiştirdiler ve daha sonraki bayrak yarışı olan eğitim yolculuğunda bizlerin yolunu açtılar. Aynı heyecanı bugün ortaokul son sınıfta olan genç arkadaşlarımla paylaştım. Eminim aynı heyecanı onlarda duyuyorlar ve geleceğe hazırlanıyorlar” dedi.
Konuşmaların ardından üzerinde ay-yıldız bulunan balonları uçuran mezunlar daha sonra salona geçerek burada kendilerine ikram edilen nohutlu pilav yediler.

Öğrencilerin 50. Yıl hatıra defterine duygularını yazan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, daha sonra eski sınıfına giderek burada eski sınıf arkadaşları ile birlikte hatıra fotoğraf çektirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse’nin eşlik ettiği Ünal’a gazetecilerin 50 yıl aradan sonra eski mezun olduğu okulda sırasına oturduğu hatırlatılması üzerine, “Okul, irfanı hür, vicdanı hür gençler yetiştirmeye devam eder. Öyleydi ve öyle olmaya devam eder” ifadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi