Pandemi sürecinde 1 Haziran tarihi itibarı ile kontrollü normal hayata dönüş yapılmasıyla birçok iş yeri açılarak, hizmete başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan ve Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan 1 Haziran kontrollü normal hayata dönüş genelgesi ile ilgili restoranlar, lokantalar ve dernek lokalleri gibi yerlerinde akşam saat 22:00’a kadar faaliyetlerine devam etmesine karar verildi. Faaliyetlerine devam eden bu tür yerlerde nargile, kağıt oyunları, taş oyunları ve tavla gibi oyunlar yasaklandı.

Ruhsatlarında alkollü içki servisi yapabilen, restoran, lokanta ve dernek lokallerinde ise bu yöndeki faaliyetlerine gerek hükumetin, gerekse Karabük İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararlarda bu yönde bir kısıtlama olmamasına rağmen, şifahi olarak alkollü içki servisi yapılmaması yönünde bilgilendirme yapıldığı belirtiliyor.

Vali Fuat Gürel’in, kısıtlama kararı olmamasına rağmen Karabük il genelinde alkollü içki servisi yapan yerlerin sadece yemek servisi yapacağı ve alkollü içki servisi yapmayacağı yönünde sözlü talimatlar verdirdiği ve bu talimatlar doğrultusunda da söz konusu mekanların hareket etmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

Ülke genelinde 81 il arasından bir tek Karabük ilinde alkollü içki servisinin kararnamelerde olmamasına rağmen sözlü yasaklandığı öne sürülüyor.

Restoran, Lokanta ve Dernek Lokallerinin ve böyle bir sözlü talimatlar doğrultusunda alkollü içki servisi yapılıp yapılmayacağı ile ilgili belirsizliğin ortadan kalkması da bekleniliyor.

Editör: Haber Merkezi