sukru-gokkaya-30.06.2013


 

Dağın fare doğurduğu, başta Kardemir Karabükspor Camiası olmak üzere tüm Karabük’ün şoke olduğu genel kuruldan sonra ayrıntılarda yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Başta Türk Futbol Kamuoyu olmak üzere tüm Karabük ve Türkiye Karabük’te yaşananları hayretle, şaşkınlıkla ve bir o kadar da gülerek izliyor.

Ulusal bir haber ajansının bölge müdürü arkadaşım yazımızı okumuş ve beni aradı. Cümlesi aynen şu; “Meğer Karabük ne kadar büyük bir yermiş, hatta küre-i arz’ın merkeziymiş de bizim haberimiz yokmuş. Biz burada 10 bin lira vereni yönetime yazıyor, 50 bin lira vereni ise başkan yapıyoruz. Siz ise 10 milyon dolar ile gelen adamı başkan yapmıyor, 5 milyon dolar taahhüdünde bulunanı ise yönetime almıyorsunuz, vallahi çok büyüksünüz..!” dedi

Biz dönelim konumuza…

Liste yapılırken Sayın ŞEFİK DİZDAR’a soruyorlar; “Futbol Şube Sorumlusu kim olacak?”

“O ne? Öyle bir şey mi kaldı? Bu işi profesyoneller yönetecek.” yanıtını veriyor

Anlaşılan Sportif Direktör ve Teknik Direktör ise Karabüklülerin rüyasında bile göremeyeceği, duyduğunda dudaklarının uçuklayacağı iki isim.

Uluslar arası FİFA menajerlerine yetkiler verilmiş, başta Afrika olmak üzere yeni Emenike’lerin kasetleri iki gün içerisinde toplanmış.

“Taraftar ne olacak?” diyorlar

“O ne demek?” diyor

“Şimdiye kadar sezonluk 250 bin lira gibi bir harcama yapıyorduk” yanıtı veriliyor.

“O rakam nedir, taraftar giderleri için 500 bin dolar bütçeye yazın, bu takım için yaz-kış, yağmur-çamur demeden koşturan insanlar çile çekmeyecek, en lüks otobüslerle seyahat edecek, en güzel yerlerde yemeklerini yiyecek.” Diyor.

Bunun üzerine yönetimde yer alması beklenen, İstanbul Otogarı’nda ki 150 firmanın işletmeciliğini yürüten Avrasya Otobüs İşletmeleri A.Ş’nin Genel Müdürü ve Metro Ceo’su MUSTAFA ÖZATA’da; “Başkan otobüslerde benden” diyor.

“Kulübe gidin ve isterseniz hesapları bir inceleyin” diyorlar…

Gidiyor, inceliyor ve 9 milyon bir borç buluyor.

“KAPATIN DOSYAYI, ÖNEMLİ DEĞİL, BÜYÜK BİR RAKAM DEĞİL.” diyor

Neden..?

Çünkü bir önce ki yazımızda da ifade ettiğimiz gibi ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu LC Waikiki’nin yıllık reklam gideri olan 45 milyon doların, 10 milyon dolarını Kardemir Karabükspor’a aktarmak üzere ortaklarıyla mutabakata varmış. Ayrıca 5 milyon dolar’da Mustafa ÖZATA’dan geliyor.

 

Ve ne olduysa bundan sonra oluyor...

Belki de birileri Karabükspor oyuncağının ve Karabük’e karşı şantaj aletinin elinden alınmasından, onlar olmadan da bu işin yürüyeceğinin, hatta daha mükemmel yapılacağının ispat edileceğinden korkuyor.

Yönetimde yer alması, ya da bir isim vermesi rica edilen bir STK temsilcisinin de; “Biz yönetimde yer almayız, yönetim yaparız” ifadesi üzerine ise; “RAFET BEY, SİZ RİCA ETTİNİZ BU İŞE GİRDİM. BEN HERŞEYİ GÖĞÜSLER VE KARŞILARIM. KİMSEDEN BİR BEKLENTİM YOK. SAĞOLSUN MUSTAFA (ÖZATA) ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAĞININ SÖZÜNÜ VERDİ. BEN YALNIZCA BİRLİK VE BERABERLİK OLSUN, TÜM KENT OLARAK TEK YUMRUK OLARAK YOLA ÇIKALIM İSTEDİĞİM İÇİN BU TEKLİFLERİ YAPIYORUM. BENİM ŞİRKETİMİN ŞU AN Kİ MALİ DEĞERİ 4.5 MİLYAR DOLAR. ÇALIŞAN SAYIM 18.500, AMACIM YALNIZCA MEMLEKETİME HİZMET ETMEKTİ. 80 YAŞINDAN SONRA BUNLARIN OYUNCAĞI MI OLACAĞIZ? BUNLAR KİM?” diyor ve olaya noktayı koyuyor.

Onunla birlikte RAFET VERGİLİ’de masadan kalkıyor ve ; “ŞEFİK AĞABEY KUSURA BAKMAYIN, SİZİ DE YORDUK.” Diyor.

DİZDAR; “NE DEMEK RAFET BEY, SİZ NE DERSENİZ O OLUR. BU SÜREÇTE HALİSANE NİYET İÇERİSİNDE OLAN BİR TEK SİZİ GÖRDÜM.” yanıtını veriyor.

Gün boyu kendisine durumdan vazife çıkartan, yaptığı görüşmelerle suyu bulandırmayı başaran TANER CANYURT balığı nihayet avlıyor ve görüşmelerin ilk başına dönülüyor.

Gerekçe de şu; “ANKARA BÖYLE İSTİYOR”

Ancak iş sonradan ortaya çıkıyor. ANKARA ilk başta kendisini arayan ve herhangi bir isteği olup olmadığını soranlara, önemli olanın Kardemir Karabükspor’un başarısı olduğu ve yönetime herhangi bir isim vermeyi düşünmediğini ifade ediyor.

Birileri panik oluyor...

Korkular farklı, düşman ortak.

RAFET VERGİLİ - ŞEFİK DİZDAR ikilisi kahraman olacak.

Kendisini Karabük’ün sahibi ilan edenler, bundan sonra muhatap alınmayacak, siyasi rakiplerde Kardemir’de ki TİS’ten sonra ikinci golü yiyecek.

Hemen çarkı EMEKLİYE çeviriyorlar.

Emekli zaten kongrede de söyledi; “Bir evim, bir arabam var, arkamda adam olursa kavga eder, olmazsa önce ben kaçarım.” Dedi.

Bulunmaz bir nimet oluyor EMEKLİ o dakikadan sonra.

Neyine güveniyor, neye ve kime hizmet ediyor bilinmez. Ama balıklama atlıyor göreve.

Sorsan, Atatürk’e benzer, laiktir, çağdaştır, Atatürkçüdür. İki dubleyi çekince de sabaha kadar AK Partiye ve Başbakana isyan eder, ağzına geleni sayar EMEKLİ. Ama bir anda AK Partili oluyor ÇAKMA ATATÜRK. Gece yarısı 83 yaşında ki AMCA yatağından kaldırılıyor ve liste yapılıyor. Orada olanlar ise; EMEKLİ, AMCA, YARDIMCISI, ELEMAN ve AK PARTİ İL BAŞKANI.

EEMEKLİYE soruyorlar; “KARDEMİR sana kaç isim verdi?” diye…

“İHSAN MUTLU, HÜSEYİN AKGÜN, AHMET GÖLBEK” yanıtını veriyor

Aslında Sayın GÖLBEK’te burada oyuna getirilenlerden.

Çünkü ona; “Şefik Beyin yönetimine girer misin?” deniliyor ama EMEKLİNİN listesinden çıkıyor.

“Peki, herhangi bir para sözü verildi mi?” diyorlar.

“Hayır” diyor.

“Ya reklam parası?”

“3-5” diyor…

“Yalan söyleme biz rakamı biliyoruz, 1.5” diyorlar.

EMEKLİ mosmor kesiliyor…

EMEKLİ- AMCA- YARDIMCISI- ELEMAN VE İKTİDAR İL BAŞKANI aslında o kadar acı duruma düşüyor ki, zaten bunu konuşmasında da ifade ediyor ve acizliğini kendi cümleleriyle ortaya döküyor.

“DÜN GECEDEN BU YANA BİRÇOK İNSANA YÖNETİM TEKLİFİ YAPTIM AMA NE HİKMETSE HİÇBİRİ KABUL ETMEDİ” diyor.

İlk 11’i bile yapamıyor zavallı, aciz ve biçare adam.

Hem de arkasında amcalar, yardımcılar, elemanlar ve iktidar varken.

Bir eksikle maça çıkıyorlar ve bugün ilk toplantılarını yapıyorlar.

HÜSEYİN AKGÜN toplantıya gelmiyor, İHSAN MUTLU ise yarsında salonu terk ediyor.

Bu arada onların istifa edeceğini iddia edenlerde var.

BİLANÇO MUHTEŞEM..!

Bütçe süper..!

Bizde geçmişteki yazılarımızda yer verdiğimiz iddialar ile ilgili Hakan ve Yasin’den bize mektup yazan NEVZAT ŞAHİN’in gönderdiği cevapları duyunca, zaman zaman kendimizden şüphe ediyor; “Yoksa yanlış şeyler mi yazıyoruz?” diye düşünüyorduk (Maşallah, Yasin zaten posta güvercini gibi; APS’den hızlı, ülkenin en iyi kargo şirketlerinden daha çevik ve zeki..!)

Üzülerek ifade edelim ki yazdıklarımızın hepsi doğru çıktı.

Yönetimin bugün eline aldığı tablo;

25 FUTBOLCUYA, 25 MAÇ BAŞI BORÇ VAR.

ESKİ YÖNETİM HUKUKİ HİÇBİR SORUMLULUĞU OLMAYAN PRİMLERİ ÖDEMİŞ,  ANCAK MAÇ BAŞLARINI ÖDEMEMİŞ. BİRİSİ BUNUN ART NİYETLİ OLMADIĞINI BANA ANLATMALI.

KAPTAN BİROL HİKMET 410 BİN LİRALIK ALACAĞI İÇİN FEDERASYONA BAŞVURMUŞ. AYNI ALACAK HAKAN SÖYLE, İLHAN PARLAK VE HAKAN ÖZMERT (185 BİN LİRA) İÇİNDE VAR.

İLHAN PARLAK’IN SÖZLEŞMESİ DEVAM EDİYOR. YA BU PARAYI ÖDEYECEKSİN, YA DA İLHAN HEM SERBEST KALACAK, HEM DE BU PARAYI ALACAK.

PAZARTESİ FEDERASYON BAŞKAN VEKİLİ UFUK ÖZERTEN’DEN RANDEVU ALMIŞLAR.

NEDEN..?

RESMEN DİLENMEK İÇİN.

KULÜBÜN EYLÜL AYINDA ALMASI GEREKEN PARAYI İSTEYECEKLER. “EFENDİM BİZ AÇIZ, ACABA BU PARAYI BİZE BİRKAÇ AY ÖNCE ÖDEYEBİLİR MİSİNİZ?” DİYECEKLER.

Bu arada takımların kampları başladı.

Karabükspor da ise hoca bile yok.

En ucuzu TOLUNAY KAFKAS, O’da 1 milyon 250 bin dolar istiyor. Şartı ise en az 4 yerli, 4 yabancı transfer.

EMEKLİ ise siyah camlı minibüse dikmiş gözü.

Yanındakilere; “YAVRU, ARABA DA ÇOK GÜZEL VALLAHİ” diyor.

İşte böyle bir atmosferde lige başlayacağız…

Resmen birileri şahsi ihtirasları ve siyasi korkuları uğruna Kardemir Karabükspor’u feda etti.

 

Futbol artık ülkemizde milyar dolarların konuşulduğu bir sektör haline geldi.

Yazımızın sonunda “Ne olacaktı, ne oldu?” sorusunu soralım ve böyle bir tabloda yorumu sizlere bırakalım.

ŞEFİK DİZDAR Kulüpler Birliği Toplantısına gidecekti.

“Sayın Başkan hayırlı olsun, ne işle meşgulsünüz?” diye soracaklardı.

Sayın DİZDAR; “Ülkemizin ilk 100 firmasından biri olan 4,5 milyar dolar değeri olan LC Waikiki’nin yönetim kurulu başkanıyım” yanıtını verecekti.

Peki, şimdi sorduklarında;

“EMEKLİ İŞÇİYİM VE İYİ ŞİİR OKURUM”

Futbol artık yalnız sahada değil, saha dışında da temaşa işi.

ŞEFİK DİZDAR gibi bir adam yerine başkan olan EMEKLİ federasyon binasının önünde diğer kulüp başkanlarının lüks araçlarının arasına yerli, mini otomobilini çekse yemin ederim bomba ihbarı yaparlar..!

EMEKLİ VE YÖNETİMİ;

Sizin bu kulübe yapacağınız en büyük hizmet bir an evvel istifa etmektir.

Ama bu saatten sonra kimse Sayın ŞEFİK DİZDAR’ı beklemesin.

Bizce bu dakikadan sonra, bu takıma el atması gerekenler; “BİZ YÖNETİMDE YER ALMAYIZ, YÖNETİM YAPARIZ” diyenler olmalı.