5 Nisan 1994 yılında dönemin hükumeti tarafından özelleştirilmesine bunun mümkün olmaması halinde dönemin hükumeti tarafından kapatılma kararı verilen Karabük Demir Çelik Fabrikaları için 8 Kasım 1994’te hayatın durdurulduğu Karabük eylemi unutulmadı.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın (KARDEMİR) kapatılmaması için 8 Kasım 1994'te yapılan eylemlerin önemli olduğunu belirterek, "23 yıl önce Karabük halkı, siyasetçisi, esnafı ve sivil toplum örgütleri, birlikte destan yazdı" dedi.

KARDEMİR'de çalışan işçiler, 8 Kasım 1994'te fabrikalarının kapatılmasına karşı yapılan eylemlerin yıl dönümü dolayısıyla fabrika önünde toplanarak, Yenişehir Atatürk Stadı'na kadar yürüdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Değirmenci, törenin ardından yaptığı açıklamada, 8 Kasım 1994 tarihinin Karabük ve KARDEMİR için öneminin büyük olduğunu kaydederek, “KARDEMİR'in kapatılmaması için 23 yıl önce Karabük halkı, siyasetçisi, esnafı ve sivil toplum örgütleri, birlikte destan yazdı. Bu tarihe sahip çıkmaya devam ediyoruz.

Karabük bizim dünyamız, Karabük'teki bütün olayların içinde olacağız. Buranın kapatılmaması için o dönem Hak İş Genel Başkanı, efsane liderimiz Metin Türker öncülüğünde burada destansı bir tarih yazıldı. Bu tarihi yaşatmak, bizden sonraki nesillere aktarmak için bu tür çalışmalarımız devam edecek. KARDEMİR, Çelik İş Sendikası’nın doğduğu yer ve bize hayat verdi. Biz KARDEMİR ve Karabük’te aldığımız heyecan ile Türkiye’nin sendikası olduk." dedi. Etkinlikler daha sonra KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezinde yapılan panelle devam etti.

Editör: Haber Merkezi