Karabük’te korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 2 aydır evinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar, bugün kısıtlamanın 4 saat askıya alınması ile kendisini çimenlere attı.

65 yaş ve üstü vatandaşlar yaklaşık 2 ay sonra kendilerine tanınan 4 saatlik izin ile sokaklara çıktı. Mahalle aralarında yürüyüş yaparak verilen süreyi değerlendiren yaşlılar, güneşli havada bahçelerde de hasret giderdi, parklarda eğlendi.

2 aydır evden çıkamadığını söyleyen 73 yaşındaki Mustafa Sivri, kendisini çimenlere attı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bahçesindeki yeşil alana gelen yaşlı adam ayakkabılarını çıkararak çimenlere oturdu.

Safranbolu ilçesinde de, sokağa çıkma kısıtlamasının 11.00-15.00 saatleri arasında serbest bırakılmasını fırsat bilen yaşlı karı-koca parkta sallanarak eğlendi.

Uzun bir sürenin ardından dışarı çıktıkları için mutlu olduklarını ifade eden İsmail Kayabaşı, "Gayet güzel. Evde oturuyorduk, yasak diye çıkmıyorduk" dedi.

İki aydır ev işleriyle meşgul olduklarını aktaran Vasfiye Kayabaşı, "Dışarı çıkmak iyi geldi. Oğlum getirdi parka. Oğlum 'Anne bugün tatiliniz var' dedi, onun için geldik gezmeye" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi