Safranbolu Belediyesi Kültür Eğitim Merkezi Yıl Sonu Şenlikleri Kapsamında düzenlemiş olduğu 4. Geleneksel Lezzet Şenliği Yemek Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi "Emeğe Vefa" etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve SAKEM Aslanlar Şubesi'nde gerçekleştirilen yarışmaya, Karabük Valisi Kemal Çeber, eşi Neslihan Çeber, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ile eşi Miray Ürkmezer onursal jüri üyesi olurken, TAŞFED Yönetiminden Uluslararası 6, KARAPTER As Başkanı ve üyeleri ile 6 Uluslararası Şef olmak üzere toplam 12 Şef Jüri Üyesi olarakyer aldı.

"Ana yemek", "yöresel lezzetler", "hamur işleri" ve "tatlı" ile Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımızın katılımları ile beş kategoride yapılan yarışmaya 80 yarışmacı katılırken, jüri üyeleri yemeklerin tek tek tadına baktı.

Ana yemek kategorisinde "Tokat keşkeği" ile Filiz Can, yöresel lezzetlerde "bamya çorbası"yla Seher Öztürk, hamur işlerinde "epişkeli su böreği"yle Emine Arslan, tatlılarda ise "Nevzine" ile Fatma Avcı ilk sırayı aldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan ve düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Jüri üyelerinin dereceye girenleri seçmekte çok zorlandığını ifade eden Ürkmezer, "Sizler olmadan biz bu yarışmayı yapamayız. Emek verdiğiniz, bizlere bu güzel yemekleri tattırdığınız için teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra da bu yarışmalar devam edecek. Bizler bunları kültürümüzün devamı, tanıtımı olarak görüyoruz.

Türkiye'nin her yöresinden yemekler gördük burada. Bu yemekleri her zaman, her yerde tatma imkânı bulamıyoruz. Ben bir kez daha hem kurslarımıza gösterdiğiniz ilgiden hem de yarışmamıza katılımlarınızdan dolayı tüm yarışmacılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yarışmanın ilk aşamasından sonuna kadar emeği geçenlere teşekkür eden Karabük Valisi Kemal Çeber ise, birbirinden lezzetli yöresel yemekleri yaparak yarışmaya katılanları tebrik etti.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer , eşi Miray Ürkmezer ve SAKEM Koordinatörü Münevver Esen takdim etti.

Çevre ve Şehircilik Eski Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kaya, Kamu Kurumlarının İdarecileri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri de yarışmacıları yalnız bırakmadı.

Yarışmada ikincilik ve üçüncülükler ise şöyle sıralandı: Tatlılar Kategorisi 2. Şenay Ünal, 3. Hatice Özkul, Hamur İşleri Kategorisi 2. Celil Ceylan, 3. Türkan Kurt, Yöresel Lezzetler Kategorisinde 2. Hamide Subaşı, 3. Yasemin Doğan Gönül ve Ana Yemek Kategorisinde 2. Canan Peker, 3. Mehtap Yılmaz.

Editör: Haber Merkezi