FETÖ OPERASYONLARI KAPSAMINDA KASİAD ÜYESİ 3 İŞADAMI TUTUKLANDI

İSAD

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 3 işadamı ve bir polis memuru tutuklanırken, 2 işadamı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

15 Temmuz Cuma günü TSK içindeki Fethullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) başarısız olan darbe girişimi sonrası Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever’in komutasında süren operasyonlar aralıksız sürüyor.

10 günlük süre zarfından Emniyet Müdürü Serhat Tezsever tarafından bizzat yönetilen operasyon kapsamında sözde sıkı yönetim komutanı Kurmay Albay Sedad Arıcan’ın da aralarında bulunduğu savcı, hakim, polis ve iş adamlarından oluşan 46 kişi tutuklanmış, 175’i polis 194 kişi hakkında işlem yapıldı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince, gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen polis memuru Metin Yavuzyiğit ile Karabük Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD) üyesi iş adamları Mehmet Körpen, Mustafa Duman ve Nuri Yavuz tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İş adamları M.K ve S.A ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan Gıda Tarım ve Hayvancılık Karabük İl Müdürlüğünde görevli 11 personelin ise görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.
Editör: Haber Merkezi