Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet SARI “21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle İnsan sağlığının korunmasının ilk ve en önemli adımlarından biri olan Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerini halkımıza sunmak için özveriyle çalışan tüm diş hekimlerimizin “Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını ve Diş Hekimleri Günü”nü kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi

Ülkemizde bilimsel diş hekimliğinin temelleri 22 Kasım 1908’de atılmış ve 1996 yılında “Diş Hekimleri Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde etkinlikler düzenlenmiş olup, etkinlikte konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet SARI; Sağlığımızın önemli bir parçası olan ağız diş sağlığı bakımının özellikle küçük yaşlardan itibaren verilecek eğitimlerle kazandırılmasında ebeveynlere ve diş hekimlerine büyük görevler düşmektedir.

Sağlam vücudun ağız sağlığıyla başladığını belirten SARI; hastanemizde hasta memnuniyet oranının %99 olduğunu, ayrıca yapımı hızla devam eden ve en kısa sürede hizmete geçecek olan yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çalışanlarımıza ve halkımıza daha kaliteli hizmet vermeye başlayacağız” dedi.

Etkinlikler kapsamında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde stand açıldı, broşür dağıtımı yapıldı. Diş Hekimleri polikliniklerde ziyaret edilerek, hazırlanan çiçekler takdim edildi ve Diş Hekimleri Günü kutlanıldı.