19 Ekim Muhtarlar Günü Kent Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Karabük Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Muhtarlıklar Müdür Vekili İrfan Kartal, Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Özen, Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Enver Kemik ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Tören Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Özen ve Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Enver Kemik tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Enver Kemik ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Özen tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ile sona erdi.

Törenin sona ermesinin ardından Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Özen ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Enver Kemik, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeni ile Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ ziyaret ettiler.

Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Özen ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Enver Kemik’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Toplumumuzda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel taşı olan muhtarlık idaresi, yüzyılları aşkın bir süredir görev yapan büyük bir teşkilattır. Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlıklarımız aynı zamanda halkın sesi olmaktadır. Karabük Belediyesi olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde olarak, hareket ediyoruz. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da bu anlamda vatandaşlarımıza birer iletici konumunda yer alıyor. Bu duygu ve düşünceler ile bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi