KIRMIZIMAVİ.ORG 15mayıs94 BELGESELİNİN İLK BÖLÜMÜNÜ YAYINLADI : ADIN NE?



Kardemir Karabükspor'un Zeytinburnuspor ile 15 Mayıs 1994'te oynadığı ve yediği son dakika golü ile küme düştüğü maçı konu alan belgeselin ilk bölümü yayınlandı. Yaklaşık 3 yıl süren belgeselin çekimlerinde ekip türlü zorluklarla karşılaşsa da çekimleri tamamlamayı başardı.

KırmızıMavi'nin Youtube kanalı üzerinden bölüm bölüm yayınlanacak belgeselin ilk bölümünde bir şehrin tarihine kazınan "15 Mayıs 1994" gününü tüm hatlarıyla ele aldığı görülüyor.

Adın Ne? başlığı ile yayınlanan ilk bölüm, bir şehrin tüm bireyleriyle 15 Mayıs gününün sadece 90 dakikalık bir bölümüne nasıl odaklandığını hafızaları tazeleyerek anlatıyor. Demir-Çelik işçisinin alın terinden ilk teknik direktörümüz Demir-Çelik Mühendisi Mr. Lain’e kadar birçok ismin hafızalarda canlandırıldığı belgeselin gelecek bölümleri ise şimdiden merak konusu oldu.

"Maç sabahı bir çocuk babasını erkenden uyandırır. İkiyüzevler'de bir mahalleli komşusuna seslenir. Ve dolmuşlar... Bir şehri sokak sokak, cadde cadde örümcek gibi örerek hep bir ağızdan seslenirler, yankılanır bir şehir, "Haydi maça!" İşte o gün gelir."

İşte 15mayıs94 Belgeselinin ilk bölümü olan "Adın Ne?";