ASKERİ OKULLARA ÖĞRENCİ YERLEŞTİRDİĞİ İDDİA EDİLEN 10 KİŞİ İLE 2 "İL İMAMI" HAKİM KARŞISINDA

122

(FETÖ/PYD) operasyonda gözaltında bulunan 12 kişi adliyeye adliyeye sevk edildi.

Karabük merkezli 9 ilde 10 gün önce Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonda, askeri okullara öğrenci yerleştirdiği ve askeri okul sınav sorularını verdiği iddiasıyla 10 kişi, aynı operasyon kapsamında yapılan arama sırasında ise emniyet müdürleri ve komiserlerin sözde "il imamı" olduğu değerlendirilen 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü birimlerince, 2013 yılındaki askeri liselere giriş sınav sorularının FETÖ/PDY terör örgütü üyelerince çalınıp örgüt üyeleri tarafından Karabük'teki ortaokullarda okuyan başarılı öğrencilerin, örgüt mensubu öğretmenlerce tespitinin yapılarak örgütün evlerine yönlendirilmesi ve bu öğrencilere askeri liselere gitmeleri yönünde telkinlerde bulunulması sonrasında, askeri liseleri tercih etmelerinin sağlandığı ve sınav öncesinde öğrencilere sınav sorularının verilip sınavlarda yardımcı olunmak suretiyle askeri okullar ve Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine personel yerleştirildiğinin tespiti üzerine 10 gün önce Karabük merkezli İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Zonguldak, Şanlıurfa, Bitlis ve Bingöl'de eş zamanlı 15 adrese operasyon düzenlenmişti.

Yapılan operasyon kapsamında aralarında tabib Yarbay K.Ç ile birlikte K.S, H.S. (34), H.A. (36), K.Ö. (21), S.Ö. (24), Y.E.K. (22), U.Y. (28), S.Ç. (24) ve H.B. (31) ile Karabük ilinde görevli emniyet müdürlerinin sözde "imam"ı olduğu değerlendirilen A.G. (37) ve komiser rütbesindeki personelin sözde "imam"ı olduğu değerlendirilen Ş.Ö. (34) gözaltına alınırken, aranan H.D. (28), M.Ç. (25) ve H.G. (55) isimli kişilerin ise yurtdışına kaçmış oldukları tespit edilmişti.

10 gündür Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 12 kişi sağlık kontrolünden geçirilerek yoğun güvenlik önlemleri altından Karabük Adliyesine sevk edildi.
Editör: Haber Merkezi