Karabük Belediyesi tarafından 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi 68. Sokak’ta “Her Mahalleye Bir Park” projesi kapsamında yapımı tamamlanan 116. çocuk parkı düzenlenen tören ile hizmete açıldı.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin katılımları ile gerçekleştirilen temel atma törenine meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldılar.

Açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; "Sayın İlçe Başkanlarım, değerli muhtarımız, değerli mahalle sakinlerimiz, değerli hanımlarımız hepinizi saygıyla selamlıyorum. 9,5 yıldan günümüze Karabük'e hizmet etmeye çalışıyoruz. Sizler için ne gerekiyorsa yapıyoruz ama sizler için ne kadar az olduğunu da görüyoruz. Hepinizden Allah razı olsun.
Seçim zamanı yine geldi. Biz elimizde projeler ile 9,5 yıl evvel ortaya çıktığımızda herkes "Rafet Vergili yalan söylüyor, palavra atıyor, yıldızları gökten indiriyor" derken şimdi herkes yapılan işleri küçümsemeye başladı. Biz bugün ki bedel ile Karabük'e en az 500 milyar liralık hizmette bulunduk. Meydanı, alt geçidi, kütüphanesi, dolmuş durakları, yürüyen merdivenleri, hal binası, mezbaha binası, bazıları ortak kullanım içerisinde olmak üzere 23 tane sosyal yaşam merkezi ve şu an açacağımız 116'ıncı park. Bu parkların çoğunu satın alarak yaptık. Yine sosyal projelerimizden yaşlı bakım hizmetleri derken bugünlere kadar geldik.

Şimdi yine başlayacağız. Siyaset sahnesinde kimler neler yapıyor, neler yapmıyor bunları ölçmeye, tartmaya başlayacağız. Bizim geldiğimiz gün Karabük Belediyesi'nin elektrikleri kesildi. İşçinin 11 ikramiye alacağı vardı. Bugün itibariyle Karabük Belediyesi işçisinin 1 kuruş alacağı yoktur. Ayrıca görevde bulunduğum günden bugüne işçinin maaşını bir gün dahi geç verdirtmemişimdir. Yapmış olduğumuz iş merkezleri ve satın almış olduğumuz arsalar ile belediyenin varlığını en az üçe katlamış olduk. Ben şuna inanıyorum; "Biliyorum ki biz bu hizmetleri yaparken tüm Karabüklülerin duaları bizimleydi" herkese buradan şükranlarımı sunuyorum, Allah razı olsun diyorum."

KARABÜKLÜLER KİMİ SEÇECEĞİNİ, KİME YOL VERECEĞİNİ ÇOK İYİ BİLİR

Bakın o kadar kısır siyaset yapıyoruz ki bir tane akademisyen arkadaşımız ana okullarda anket yapmaya başladı. Karabük Belediyesi ile ilgili çöp konteynırına kadar sorulan sorular var. Yönlendirici soru. Bu akademisyen arkadaşımız tez hazırlıyormuş. Ben partimin Avrupa Birliği Yerel Yönetimler üyesiyim. Avrupa da konsey üyesiyim. Biz yerel yönetimlerin problemlerinin neler olduğunu çok iyi biliyoruz. Hangi konularda tez hazırlanması gerektiğini de çok iyi biliyoruz. Bir kere yerel yönetimlerdeki en önemli hadise rüşvet ve şeffaflık olayıdır. Bu arkadaşlarımız Karabük'te talebe okutacak, üniversite talebesi yetiştirecek beyinlerini dahi geliştirememiş. Ama bir taraftan yalakalık yapmayı kendilerine şiar kabul ediyorlar. Yine bir Kredi Yurtlar Müdürü bugüne kadar biz öğrencileri Karabük'e kaydettirmeye çalışırken ben bu müdürü Fetullah'ın imamları vasıtasıyla tanıdım. Daha önce ben bu müdürü tanımıyordum. Benim yanıma ilk gediğinde Fetullah'ın imamlarıyla gelmişti. Şimdi yurtlarda talebe kaydettirme peşinde. Bırak kardeşim bu işi. Karabüklüler Karabük'ü idare eder. Karabüklüler kimi seçeceğini çok iyi bilir. Kime yol vereceğini de çok iyi bilir. Biz bugüne kadar Karabük Belediyesi'nin kasasına kimsenin elini sokturmadık. Hiç kimseye torpil yapmadık. Hiç kimseye arazi rantı sağlamadık. Ben Karabüklülerin aynı idareyi devam ettireceklerine canı gönülden inanıyorum. Bu bir şeffaflık örneğidir gelsin bunları incelesin. Hocam 116 tane park yaptık Karabük'te. Avrupa'da dahi bu kadar park sayısı yoktur. Ana okullarındaki anket ile bu sorunları çözemezsin. Bildiğim kadarıyla doçentsin gel Karabük Belediyesi'ne burada doktoranı tamamla biz seni profesör yapalım.

Değerli dostlarım bu yağmurda sizleri daha fazla bekletmeye gerek yok. Siz söylenilenlerin hepsini anlıyorsunuz. Karabük'ü benden dahi daha fazla tanıyorsunuz. Önümüzdeki dönemdeki mega projelerimiz onları bir kere daha şaşırtacak. Cenab-ı Allah inşallah bizlere Karabük'e 5 yıl daha görev yapma görevini verirse bu mega projeler ile Karabük'ü Türkiye'de ön plana çıkartacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ve duanın ardından 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi 68. Sokak parkının açılışı gerçekleştirildi.