Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce düzenlenen tüm Türkiye’de 11.11. 2019 günü saat 11.11’de 11 Milyon Fidanın toprakla buluşması etkinliği kapsamında Safranbolu’da gerçekleşecek fidan dikim programının koordinasyon toplantısı Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı.

Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer Başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Emniyet Müdürü Osman Gül, Jandarma Komutanı Ütğm Emrah Aydın ile ilgili birim müdürleri ve STK temsilcileri katıldılar.

Yapılacak etkinlikle ilgili olarak Orman Müdürünün bilgi vermesinin ardından tüm kurumların üzerine düşenler hatırlatılarak etkinliğin sorunsuz geçmesi için yapılması gerekenler programlandı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Kaymakam Ürkmezer “Tarım ve Orman Bakanlığımızca programlanan ve tüm Türkiye’de 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını sağlayacak olan böyle önemli bir etkinlikte Safranbolu ilçesi olarak bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Safranbolu ilçemizdeki üç ayrı noktada yaklaşık 20 000 fidanı toprakla buluşturacağız. Ovacuma ve Yazıköy’de iki ayrı noktaya yaklaşık 10 000 adet çeşitli tipteki fidanları dikeceğiz. Ayrıca Bartın yolu üzerindeki Beştepeler alanında 10 000 lavanta fidanını toprakla buluşturarak bu alanda bir lavanta bahçesi oluşturacağız. Safranbolu’nun daha Yeşil hale gelmesi için elimizden gelen bütün çabayı hep birlikte göstereceğiz. Nasıl ki yeşili korumamız gerekiyorsa yeni yeşil alanlar da oluşturmamız gerekiyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde yaptığımız “Çocuklar ve Fidanlar Büyüyor” Projesi ile oluşturduğumuz alanda yaklaşık 30.000 fidanı toprakla buluşturduk. Yine Orman Müdürlüğü’müzce ihtiyaç olan alanlarda fidan dikimi gerçekleştirilmektedir. 11 Kasım 2019 günü bütün hemşehrilerimizi fidan dikim alanına bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi