Nükleer Fizik alanında çalışan genç araştırmacılar ile alanında yetkin yerli ve yabancı davetli bilim insanlarının bir araya geldiği 10. Nükleer Yapı Özellikleri Konferansı’nın açılışı Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın da katılımıyla gerçekleşti.

Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda açılışı gerçekleşen konferansa Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. İbrahim Kürtül ile çok sayıda akademisyen ve araştırmacı katıldı.

Nükleer Yapı Özellikleri Konferansı’nın açış konuşmasını yapan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Uluer, en son 2013 yılında gerçekleşen konferansın Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın da arzusuyla 10.’sunu yeniden Karabük Üniversitesi’nde düzenlendiğini belirtti.

Uluer, konferansın gerçekleşmesinde katkı sağlayan TÜBİTAK ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’na teşekkür ederek konuşmasının devamında kısaca nükleer bilimin ne olduğuna ve konferansın tarihçesine değindi.    

Rektör Prof. Dr. Refik Polat da 10. Nükleer Yapı Özellikleri Konferansı’nda yaptığı konuşmasında konferansın önemine işaret ederek nükleer dendiğinde birçok kişinin ilk aklına gelenin atom bombası olduğunu söyledi. Polat, “Bu tür bilimsel aktivitelerle nükleerin sağlık, sanayi ve pek çok dalda etkin olarak kullanıldığını görüyor ve daha nasıl geliştirilebileceğinin yollarını arıyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, bilimsel çalışmalara her zaman kapılarının açık olduğunu belirterek Karabük’ün bilimin merkezlerinden olabilmesi adına her hafta bir kongre düzenlemek istediklerini söyledi.  

Karabük Üniversitesi olarak ikinci kez ev sahipliği yapılan konferansa ulusal ve uluslararası düzeyde katılım sağlayan akademisyenlere teşekkür eden Polat, konferansın başarılı geçmesi temennisinde bulundu.  

Konferansın açılışına katılan Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan, “Tüm katılımcıları Karabük Valisi Kemal Çeber adına selamlıyorum. Böyle önemli ve güncel bir konu hakkında bilimsel çalışmanın Karabük’te gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Konferansın gerçekleşmesinde emeği geçenlere başta Rektörümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Programda Rektör Prof. Dr. Refik Polat, katılımcılara teşekkür sertifikası takdim etti.

Editör: Haber Merkezi