Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin talimatı ve Safranbolulu bağışçıların büyük destekleri ile kurularak, 5000'in üzerinde kitap kapasitesine ulaşan Safranbolu Belediyesi Kütüphanesi; günlük ortalama 100'ün üzerinde öğrenciyi ve vatandaşı ağırlıyor. 

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinin 2. katında hizmet veren kütüphanede; öğrencilerin derslerini çalışıp, okuma ve araştırma yapabilecekleri nezih bir ortam oluşturuldu. Burada, araştırmacıların dikkatini çekebilecek bölümler de var. Kütüphane, bu özellikleriyle gençlerin uğrak yeri durumunda. 

Kütüphanede faydalanabilecekleri çok sayıda kitap, dolayısı ile fazlaca bilgi olduğunu ve rahat, sıcak bir ortamda derslerini çalışabildiklerini söyleyen öğrenciler; Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'ye teşekkür etti. Gençlere ve çocuklara duyduğu sevgisi ile tanınan ve bulduğu fırsatta onlarla vakit geçirmeye özen gösteren Belediye Başkanı Elif Köse de; göreve geldiği günden bu yana gençler ve çocuklar için projeler ürettiklerinin, yarının büyükleri için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. 

"Amacımız evlatlarımıza daha yaşanılır bir Safranbolu ve güzel bir gelecek sunmak. Bu bağlamda Belediye olarak elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz." ifadelerine yer veren Başkan Köse, kütüphanenin hemen her gün dolu olduğunu belirtti.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Kütüphanemizdeki kitap ve arşiv sayısını her geçen gün büyütüyoruz. Her daim çocuklarımızın yanında olacağız. Onların mutluluğu bize güç veriyor." diye konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi