YİNE AYNI PROFOSÖR...

ARAKANLI MÜSLÜMANLARA YARDIM DİYE KÖYLÜLERİ DOLANDIRDI.

KÖYLÜLER, CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN YARDIM İSTEDİ

 

20121218AW000611_03Karabük’ün Eskipazar ilçesinde yedi köylü, bir profesörün Arakanlı Müslümanlara yardımda bulunacaklarını belirterek kendilerini dolandırdığını iddia etti.

Karabük’ün Eskipazar ilçesine bağlı Üçevler köyünde ikamet eden İsmail Çetin, Süleyman Çınar, İsa Ütlü, Zekai Set, Galip Mangaltepe, Cevat Gök, Dursun Bayar isimli köylüler, 4 kişinin kurban bayramından bir gün önce köylerine gelerek Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatıyla Arakanlı Müslümanlara yardımda bulunmak için hayvan satın alacaklarını söylediklerini kaydetti. İlk başta adamlara inanmadıklarını belirten İsmail Çetin, köye gelenlerle birlikte Ankara’da bir hastanede bulunan Prof. Dr. H.P’nin yanına gittiklerini söyledi. H.P’nin kendilerini makamında ağırladığını belirten İsmail Çetin, devlet adına kendileriyle görüştüklerini zannederek H.P’ye inandıklarını söyledi.

Kendilerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını gösterdiklerini belirten Çetin, evrakların da bir kişinin adına 20121218AW000611_01düzenlendiğini söyledi. 53 büyükbaş hayvanı İstanbul’da mezbahaneye götürdüklerini belirten Çetin, malların daha sonra başka bir ile gönderildiğini söyledi.

Çetin, kurban bayramından önce 4 kişinin geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Bize ‘Arakanlı Müslümanlara kumanya hazırlanacak, bunun için bize kurbanlık lazım’ bizle fiyatta anlaştılar bizi Ankara’ya davet ettiler. Ankara’da bir hastanede profesör H.P. ile makamında görüştük. Orada anlaşmaya vardık. Orada bize tekrar ‘Başbakanımızın talimatlıyla Arakanlı Müslümanlara kumanya yardımı yapılacak, bunun için bizi görevlendirdiler, kurban kesilecek ve gönderilecek’ dedi. Sonra bunlar bize ‘yönetim kuruluna girecek ve size haber vereceğiz’ dediler. Bize ‘kuruldan çıktıktan sonra tekrar gelirsiniz’ dediler ve sonra tekrar makamına gittik ve protokolü imzaladık. ‘Resmiyette bir kişinin üzerine olsun’ dediler, bu da benim üzerime yapıldı. Geri geldikten sonra ‘Biz geliyoruz malları ayarlayın alacağız’ dediler. Bize Ankara’ya götüreceklerini söylediler, ancak ‘Kırıkkale’den 80 tane mal gelecek hepsi yetişmeyecek, İstanbul’da bir firmayla anlaştık’ dediler. Bizde onlarla birlikte İstanbul’a gittik, malları teslim ettik ve bize evrak verdiler. H.P. imzalı 249 bin TL’lik senet verdiler. Daha sonra bize ‘Başbakanlıktan para çıkmadı, önümüzdeki haftayı bekleyin’ dediler ve bize paramızı vermediler."

20121218AW000611_04Dolandırıldıklarını sonra anladıklarını anlatan Çetin, "Kasım ayının birinde Başbakanlıktan para çıkacak’ dediler ve bugüne kadar oyaladılar. Biz ‘malımızı devlete veriyoruz’ diye verdik. Biz devlet kurumunda adamın makamına gittik. Adamın makamında Cumhurbaşkanı ile çekilmiş fotoğrafları var bu bizi etkiledi, adamın önemli bir geçmişi var” dedi.

TEK UMUDUMUZ SİZSİNİZ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den yardım isteyen Çetin, şunları söyledi: “Buradan bir tek isteğimiz var, Sayın Cumhurbaşkanım sizin fotoğrafınızı göstererek bizi kandırdı, ‘biz devlete veriyoruz’ diye mallarımızı verdik. Lütfen devlet büyüğümüz olarak sizin bu iş ile ilgilenmenizi istiyoruz. Çok mağdur durumdayız, tek umuduz sizsiniz”

Köylüler de mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım istedi. Öte yandan Karabük’te Bayram Ulukaya isimli vatandaş, Prof. Dr. H.P’nin 1 milyon 300 bin TL değerindeki arsasını dolandırdığını iddia etmişti.

Editör: Haber Merkezi