padisah-dursun-bas-1



Osmanlı İmparatorluğunda halka uyguladığı yaptırımlar ile ve ahalisine yeni sert yasaları ilan ettirmesiyle ünlü 4. Murat’ı Osmanlı tarihini okuyanlar bilir.

Osmanlı’da Padişah 4. Murat olurda, bizde de Padişah 4. Dursun Baş olmaz mı?

Nereden mi çıktı şimdi bu konu veya ne alaka var diyorsunuz şimdi…

Hikayeyi anlatalım öyleyse…

Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, bir iki yıl önce kaldırımlara döşettiği parke taşlarını kaldırtmış ve yerine beton döktürmüş. Tabi sökülen parke taşlarını da ‘bir ara alırız’ diye bırakmışlar olduğu yere.

Bizim halkımız da bunu fırsat bilmiş ve sökülen bu parke taşlarını bir güzel değerlendirmiş. Parke taşlarını kapan kimi vatandaş evinin bahçesine kaldırım yolu diye döşemiş, kimisi de evinin etrafına döşemiş bu parke taşlarını.

Parke taşlarının kaybolduğunu gören, Eskipazar’ın padişahı, pardon belediye başkanı Dursun Baş, hemen belediyeden bir anons yaptırmış.

Padişah fermanı gibi yapılan duyuru aynen şöyle;

“Kaldırımlardan sökülen parke taşlarını alıp evine götürenler geri getirsin ve bundan sonra da oradan parke alınmasın. Bu duyuruya rağmen parke taşlarını getirmeyenlerin ve alanların gözünün yaşına bakılmayacak. Bu böyle biline…”

Muhteşem Yüzyıl dizisinin bazı sahnelerinde hani görüyoruz ya bir tellal. Arkasında bir davulcu, elinde Padişah fermanı, bağırarak ahaliye duyuru yapıyor.

Padişah Kanuni Süleyman’ın fermanlarını dizilerden böyle duymaya alıştık ama Eskipazar Padişahı Dursun Baş’ın bu fermanını da hiç duymamıştık.

Geçtiğimiz aylarda Ankara’da yapılan Karabük günlerinde de, Eskipazar standında teşhirci gibi oturuşuyla ilçenin tanıtımı yapmıştı ve hemen ardından da standa gelen Mehmet Ali Şahin’in yanında boğazına kadar ceketin düğmelerini ilikleyerek bir anda Ağa Dursun Baş, oluvermişti taklacı siyasetçi Dursun Baş.

Şimdi de ferman yayınlayan Padişah Dursun Baş olmuş…

Ne diyelim?

Dursun Baş bu işte...