- ESKİPAZAR’DA BİR KÖYÜN YARISINI ATEŞE VERDİLER

- KARABÜK’ÜN ESKİPAZAR İLÇESİNDE KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİ VEYA KİŞİLERCE SOYULAN 7 EV DAHA SONRA ATEŞE VERİLEREK YAKILDI.

 

hirsizlar-eskipazarda

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce soyulan 7 ev daha sonra ateşe verilerek yakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Eskipazar ilçesine bağlı Tamışlar köyünün 13 haneli Emiroğludere Mahallesi'nde gece yarısı kundaklamadan çıktığı tahmin edilen yangın sonucunda 7 ev ve bir ambar tamamen yandı.

Sadece yaz aylarında köylerine gelen kış aylarında ise kimsenin yaşamadığı mahallede bitişik ve uzak mesafelerdeki Ali Akkaya, Talat Dedeçam, İsmet Yavuz, Behçet Şereflier, Lütfi Hasbahçe, İsmail Sarıçam ve Tahir Sarıçam’a ait 7 ev ile Dursun Dedeçam’a ait ambarda yangın çıktı. Sabah saatlerinde ormanda odun kesenler tarafından dumanların yükseldiği görülmesi üzerine durum jandarmaya ve itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen Karabük ve Eskipazar Belediyesi itfaiyesi ekipleri, yangına müdahale etti. Yangın sonucu tamamen yanarak yıkılan 7 ev ve bir ahırda soğutma çalışması yapıldı. Kundaklamadan şüphelenerek çevrede araştırma yapan jandarma ekipleri, bir başka evde yattıkları tespit edilen şahısların eşyalar üzerinde bıraktığı parmak izlerine ulaştı.
20130103AW000552_05
Öte yandan, yangını haber alarak köye gelenler, evlerinin tamamen yandığını görünce gözyaşlarını tutamadı. Şaziye Çetintaş isimli bir bayan tamamen yanan evlerine yaz aylarında babasının geldiğini söyleyerek, “Evimiz tamamen yanmış, hiç bir şey kalmamış. Geçen sene evler soyuldu bu senede yandı" dedi.

Ramazan Akaya ise köylerde mal ve can güvenliği kalmadığını belirterek, “Evler boştu. Vatandaşlar yaz aylarında evlerine geliyorlardı. Her ihtimal akıllara geliyor. Her ihtimalin üzerinde durmak lazım. Bölge tarihi ve kimin gelip gittiği belli değil. Defineciler var. Kazı yapılıyor’’ diye konuştu.

Ayten Dedeçam da evlerinde inceleme yapan Jandarma Olay Yeri İnceleme ekiplerinin 4 yatağın açıldığını ve evde 2-3 gün kalındığını tespit ettiğini kaydetti.

Yangın olayını duyan Karabük Valisi İzzettin Küçük de sabah saatlerinde köye giderek incelemelerde bulundu.