31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde MHP’li Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez’in ekibiyle birlikte göreve gelen ve iki yıldır Eskipazar Belediye Başkan Yardımcılığı görevini aktif bir şekilde sürdürmeye çalışan Civa, sosyal medyasından görevinden istifa ettiğini açıkladı. Civa’nın istifa etme nedeni ise örnek niteliğinde bir gerekçe olarak görüldü.

Serkan Civa, Eskipazar Belediyesi olarak görevinden hiçbir hizmet yapamadıklarından dolayı istifa ettiğini duyurdu.

ESKİPAZAR’A YETERİ KADAR HİZMET EDEMİYORUZ

Eskipazar Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Civa sosyal medyasından duyurduğu istifasını şu ifadelerin yer aldığı yazı ile duyurdu.

“Bugün itibari ile Belediye Başkan Yardımcılığımdan istifa etmiş bulunmaktayım. Başkan yardımcılığının hiçbir yetkisi tarafıma verilmediği halde elimden geleni yapmaya çalıştım fakat bu memleket daha güzel yönetilmeyi hak ediyor.

Biz ekip olarak bunu başaramadık. Ben şahsım adına Eskipazar halkından özür diliyorum. İnşallah benim bu istifam bir yerlere ses olur ve bari bundan sonra olsun memleketimize hizmet yapılır. İstemeyerek de olsa kalbini kırdığım vatandaşımız veya belediye personelimiz varsa da haklarını helal etsinler. Saygı ve sevgilerimle Allah’a emanet olun.”

“BİR ÇUKURU BİLE KAPATAMIYORUZ, HİZMET EDEMEMEKTEN YORULDUM.”

Serkan Civa, istifasını açıkladıktan bir gün sonra yine sosyal medyasından neden istifa ettiğini açıkladı.

Civa’nın istifa etme sebebi olarak gösterdiği nedenlerse diğer siyasetçilere adeta ders niteliğinde gibiydi.

Civa, ilçenin girişindeki çukuru bile kapatamadıklarını, meclis toplantılarında çay içip, baklava yiyip, geyik sohbeti yaptıklarını da itiraf edercesine dile getirdi ve yazısında şu ifadelere yer verdi;

“Çok soran var ‘istifanızın özel bir sebebi var mı?’ diye. Memleketin durumu ortada. Bırakın projeleri bir aydır ilçenin girişindeki çukuru dahi kapatamadık. İki yıldır da görevdeyiz. Meclis toplantıları yapıyoruz. Daha aramızdan Allah’ın bir kulu da çıkıp ‘şuraya şu ağacı dikelim. Ümmetti Muhammed’e faydası olur.’ Demedi.

Toplantılarda yaptığımız tek şey çay içip, baklava yiyip, geyik muhabbeti yapmaktı. Görende bizi 2 yıldır memleket yönetiyor zannetti. Yaptığımız düzenli tek şey de düğünlere, cenazelere, mevlitlere ve dükkan açılışlarına katılmaktı. Onlarda illaki olacak, fakat bu vatandaş bize ‘memlekete hizmet edin’ diye oy verdi. Ben hizmet edememekten yorulduğum için bıraktım.

Velhasıl sebep her ne olursa olsun, hakkını veremediğin makamı, mevkiyi meşgul etmeye de oradan maaş almaya da gerek yok. Onunda vebali var dedik. Rabbim izin verirse, ne zaman memleketimiz ve İnsanimiz için gerçekten dertlenen bir ekip olur, her zaman o ekibin içinde olmak isterim. Ben memleketimi de insanımızı da seviyorum. Daha çok hizmetler yapmayı isterim. Tabi ki de bazen daha güzel açabilmek için yaprak dökmek gerekir.”

BAŞKAN HÜSEYİN DÖNMEZ'DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez'den, Serkan Civa'nın istifa gerekçesi olarak gösterdiği nedenlerden dolayı bir açıklama yapması bekleniyor.

Civa'nın, ilçenin girişindeki bir çukur bile kapatmaktan aciz olduklarını ve ilçeye hiç bir hizmet veremedikleri yönündeki özeleştirisi karşısında, Başkan Dönmez'in halka nasıl bir açıklama yapacağı ise merakla bekleniliyor. 

Editör: Haber Merkezi