Karabük’ün Eskipazar ilçesi Belediye Başkanı Dursun Baş, ilçeye turşu fabrikasının kurulması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.


 

20130322AW000860_01Bursa’nın Gedele köyünde yıllardır turşuculuk yapan Eskipazarlılarla bir araya gelen Başkan Baş, Eskipazar’da kurulacak olan turşu fabrikası ile ilgili olarak çalışmaların başladığını söyledi. Eskipazar’da kurulacak olan turşu fabrikaları ile ilgili olarak girişimlere başlanması ile birlikte Bursa’da yaşayan Eskipazarlı gurbetçiler yıllar önce Eskipazar’dan ayrılıp buraya yerleştiklerini ama memleketlerini çok özlediklerini belirterek, Başkan Baş’ın böyle bir girişimde bulunacağını duyunca çok sevindiklerini söylediler.

Belediye Başkanı Dursun Baş da, “Biz hizmet için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Artık ‘acaba yapabilir miyiz?’ diyerek düşünen bir belediye değil ‘ne yapabiliriz?’ diye düşünen bir belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruz. Baktığımız zaman Eskipazarlı hemşerilerim gurbette yaşıyorlar memleket hasreti çekiyorlar. Bunu artık ortadan kaldırıyoruz. Turşu fabrikası sözü verdik kuruyoruz. Artık Türkiye’nin her yerinde Eskipazar turşuları da olacak. Biz adımızı dünyaya duyurmaya hazırız. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor ve edecekte. Biz bir söz verdiğimiz zaman onu yerine getiririz. Turşu işletmesi için seçimlerde söz vermiştim. Söz verdiğimiz tüm hizmetleri bir bir yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışmalarımız devam ediyor. İlçemiz için halkımız için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Hayal ettikleri ne varsa hizmetlerine sunacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi